Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2020 15:05:00

Letošní regenerace Křižné a Vyhlídky vyjde na téměř 40 milionů Kč

Letošní regenerace Křižné a Vyhlídky vyjde na téměř 40 milionů Kč

V dubnu zahájilo Valašské Meziříčí pátou etapu regenerace panelových sídlišť Vyhlídka a Křižná. Občané se dočkají nových dětských hřišť, opravených chodníků, parkovišť, veřejného osvětlení či doplnění mobiliáře. Hotovo má být do konce letošního srpna

„Dle našich finančních možností a také na základě připravených projektů a vysoutěžených zakázek se postupně snažíme regenerovat všechna panelová sídliště ve Valašském Meziříčí. V dubnu jsme tak přistoupili k pátým etapám regenerací Křižné a Vyhlídky za téměř 40 milionů korun,“ přiblížil starosta Robert Stržínek.

Aktuální etapa regenerace sídliště Křižná za téměř 18,4 milionu Kč se týká ulic Křižná, Seifertova, U Apolla a Bratří Čapků. „Do konce srpna se zde občané dočkají nového hřiště pro menší děti, ale také posilovacího a sportovního hřiště pro mládež a starší návštěvníky,“ řekl starosta. Součástí 5. etapy bude také vybudování kontejnerových stanovišť na komunální odpad, výstavba nových a oprava stávajících chodníků a parkovacích ploch, oprava veřejného osvětlení či doplnění městského mobiliáře a úprava zeleně. Do budoucna je pak plánována ještě poslední 6. etapa, kterou se regenerace sídliště Křižná završí.

V případě sídliště Vyhlídka pak město zahájilo poslední etapu regenerace již nyní. Dotýká se lokality vymezené ulicemi Havlíčkova a Zdeňka Fibicha. „Vysoutěžená cena v tomto případě přesahuje 21 milionů korun, za které opět vybudujeme nová dětská hřiště, kontejnerová stání, doplníme a opravíme městský mobiliář i veřejné osvětlení. Také zde počítáme zároveň s rekonstrukcí stávajících parkovišť a chodníků,“ uzavřel Robert Stržínek.

Na obou sídlištích se zároveň počítá s výsadbou a úpravou zeleně. „V případě Křižné to bude devět nových listnatých a jeden jehličnatý strom. Během přípravných prací jsme zde navíc v rámci snahy o zachování stávající zeleně přesadili také jeden vzrostlý javor,“ připojila místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že: „Na Vyhlídce se pak občané dočkají čtyř nových listnatých a dvou jehličnatých stromů a v rámci terénních úprav zde počítáme se zatravněním plochy o velikosti cirka 4 000 metrů čtverečních.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama