Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2021 17:46:00

O psy z valašskomeziříčského útulku je zájem

O psy z valašskomeziříčského útulku je zájem

Pouhých pět psů bylo na začátku druhého březnového týdne v Psím útulku Valašské Meziříčí. Volní k adopci už jsou přitom jen dva z nich.

Útulek pro psy provozuje městem spoluvlastněná společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o. na ulici Mikoláše Alše. „Jeho kapacita je 25 zvířat. Aktuálně se zde ale starají pouze o pět psů, z nichž k adopci jsou určeni jen dva,“ vypočítala Zdeňka Bartozelová z odboru komunálních služeb radnice.

{poll title="Anketa:" id="3186" /}

„V posledních měsících se daří psy nejen vracet původním majitelům, ale zájem je také o adopce. Výrazný podíl na tom má povinné čipování a současná doba, která přeje čtyřnohým mazlíčkům. Loni jsme tak do útulku přijali 67 psů, z nichž se větší část podařilo vrátit majitelům a nové pány našlo celkem 26 pejsků. Tradičně největší zájem je o štěňata a mladé psy,“ shrnul aktuální situaci starosta Robert Stržínek.

Od roku 2020 podporuje radnice adopce také slevou na poplatku za psa. „Občan Valašského Meziříčí, který převzal psa z útulku, je v daném roce a také v tom následujícím od poplatku zcela osvobozen. V dalších letech pak platí poloviční částku ze základní sazby tohoto poplatku (sazebník poplatku ZDE),“ řekl starosta Stržínek, který zároveň poděkoval ošetřovateli Zdeňku Blažkovi: „Pan Blažek se o psy v městském útulku zodpovědně stará už 16 let. Jelikož na konci března odchází do zaslouženého důchodu, chtěl bych mu touto cestou za jeho obětavou práci poděkovat.“

Útulek pro psy ve Valašském Meziříčí zahájil svůj provoz 1. listopadu 1993. Jeho provozovatelem je společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o., se sídlem M. Alše 833, Valašské Meziříčí, kde se nachází také útulek. Více informací ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama