Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2020 10:13:00

Radnice pomohla podnikatelům částkou přes 800 tisíc korun

Radnice pomohla podnikatelům částkou přes 800 tisíc korun

Jako první v okrese Vsetín se představitelé Valašského Meziříčí rozhodli pomoci místním živnostníkům, které zasáhlo vládní nařízení o zákazu maloobchodního prodeje a prodeje služeb v jejich provozovnách.

Celkem 89 žadatelů podpořila radnice částkou přesahující 800 tisíc Kč.

Koronavirová pandemie a opatření s ní související se neblaze dotkly také živnostníků ve Valašském Meziříčí. I když by jejich ztráty vyvolané uzavřením provozoven měl primárně sanovat stát, rozhodlo se jim město v této nelehké době pomoci. „V případě, že splnili předem stanovené podmínky, mezi jinými dodrželi limit celkového obratu a měli adresu sídla i provozovny na území města, mohli si zažádat o peněžitou pomoc až do výše 10 tisíc korun,“ nastínil starosta Robert Stržínek. Rada města o příchozích žádostech rozhodovala průběžně a stejně tak probíhalo i jejich vyplácení.

Radnice obdržela celkem 135 žádostí, z nichž však některé podmínky nesplnily a část žadatelů nedodržela termín pro jejich podávání, který skončil středou 6. května. „Nakonec tak radní v souhrnu podpořili 89 žádostí částkou 806 tisíc korun. Peněžitou pomoc města mohou živnostníci využít na úhradu nákladů přímo souvisejících s podnikáním v provozovně, jako jsou například mzdy, zálohy na energie či splátky úvěru,“ řekl starosta Stržínek a doplnil: „Chceme, aby Valašské Meziříčí bylo živým městem, a to bez místních živnostníků rozhodně nejde. Jsem rád, že jsme jim v současné nelehké situaci alespoň trochu pomohli a věřím, že se postupně vše vrátí k normálu.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama