Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2020 13:07:00

Radnice připravuje soutěž na podobu Křižanovy pily

Radnice připravuje soutěž na podobu Křižanovy pily

Ve spolupráci s členy České komory architektů a dalšími odborníky pracuje vedení města Valašské Meziříčí na podmínkách ideové urbanisticko-architektonické soutěže pro areál Křižanovy pily a přilehlé městské pozemky.

Valašské Meziříčí vlastní v areálu pozemky o rozloze 27 000 m2 a další 11 500 m2 v prostoru přednádraží a bývalé vlečky. „Jedná se o velice cenné území, na jehož využití chceme spolupracovat s odborníky. Také proto jsme se rozhodli, že půjdeme cestou ideové urbanisticko-architektonické soutěže, která nám napoví, jak městské pozemky vhodně využít,“ vysvětluje starosta Robert Stržínek a pokračuje: „Už nyní víme, že zde chceme umístit autobusový dopravní terminál, budovu nového městského úřadu, alej Emilie a Jana Křižanových a počítáme také s prostorem pro výstavbu bytových domů. To vše musí architekti, kteří se do soutěže přihlásí, zohlednit a účelně zapracovat do plochy městských pozemků. Velký důraz budeme přitom klást na smysluplné a účelné provázání všech druhů dopravy a také významný podíl zeleně v řešené lokalitě.“ Radnice pracuje i s možností umístit v prostoru bývalé vlečky moderní skatepark.

„Soutěžní podmínky budeme nyní konzultovat s Českou komorou architektů, která celou soutěž zastřešuje. V září bychom je chtěli předložit ke schválení zastupitelům s tím, že do poloviny listopadu budeme přijímat soutěžní návrhy, které následně posoudí odborná porota. Vítěz by měl poté zpracovat detailní územní studii,“ popisuje průběh prací sekretář soutěže Lucie Rapantová z právního oddělení radnice.

Soutěžní návrhy bude posuzovat pětičlenná porota složená ze závislé a nezávislé části. V té závislé zasednou starosta Robert Stržínek (ANO 2011), zastupitelka Hana Skácalová (ODS a Svobodní) a jako náhradnice zastupitelka Irena Brouwerová (PROVALMEZ). Nezávislou část poroty tvoří architekti Milena Vitoulová, Petr Klier a Pavel Grasse s náhradnicí Martinou Hovořákovou. V pozici poradců se soutěže zúčastní také předseda Místní komise Křižná a zastupitel Václav Chajdrna (Nezávislí a Soukromníci) či odborníci z řad zaměstnanců města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama