Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 14:03:26

Revitalizace náměstí by mohla začít už za dva roky

Revitalizace náměstí by mohla začít už za dva roky

Lidé ve Valašském Meziříčí se po letech dočkají nově upraveného náměstí. Komunikace, chodníky a zpevněné plochy dostanou nový povrch, přibude také fontána a pítko. Celkový dojem pak zkrášlí nově vysazené stromy.

S plánovanou revitalizací náměstí byli ve čtvrtek 20. září seznámeni zastupitelé města.  „Aktuálně je vypracována projektová dokumentace pro vydání územního rozhodnutí, kterou nyní posuzuje odbor územního plánování a stavebního řádu,“ informoval vedoucí odboru komunálních služeb David Černoch. 

„Nyní budeme čekat na vydání potřebných povolení stavebního úřadu. Věřím, že ho získáme co nejrychleji a v roce 2020 začneme s dlouho očekávanou revitalizací. Přeji si, aby se z valašskomeziříčského náměstí stalo centrum společenského a kulturního života,“ řekl starosta města Robert Stržínek.

Podle projektové dokumentace mají být komunikace, chodníky a zpevněné plochy na náměstí vydlážděny žulovou dlažbou a kostkou. Na náměstí zůstane zachováno 35 parkovacích míst ze současných 55. Nově tu bude pítko a vodní prvek s nočním LED osvětlením. V prostoru náměstí je navrženo osm přípojných míst pro prodejní stánky. V centrální ploše náměstí bude vysazeno osm kusů stromů. Bude zachován stávající vánoční strom a všechny javory. V neposlední řadě bude osazen nový mobiliář.

Revitalizace náměstí by měla, podle předběžného odhadu, vyjít na přibližně 41,7 milionu korun včetně DPH.

Valašskomeziříčské náměstí, které je součástí městské památkové zóny, je dlouhé 110 metrů a přibližně 60 metrů široké. Náměstí vzniklo v rámci založení města zřejmě ve 2. polovině 13. století.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama