Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2018 13:49:22

Valašské Meziříčí chce i nadále udržet nízké ceny za teplo

Valašské Meziříčí chce i nadále udržet nízké ceny za teplo

Městská společnost CZT Valašské Meziříčí s. r. o. dlouhodobě drží jedny z nejnižších cen za teplo nejen v rámci Zlínského kraje, ale i celé České republiky.

 Valašské Meziříčí se umisťuje v pořadí před Vsetínem (cca 530 Kč/GJ), Rožnovem pod Radhoštěm (cca 550 Kč/GJ) či Novým Jičínem (cca 650 Kč/GJ). Obyvatelé Valašského Meziříčí zaplatili loni v průměru 455 Kč/GJ včetně DPH. „Klademe si za cíl udržet ceny tepla i nadále na nízké úrovni. Současná cena je výsledkem optimalizace nákladů a přijatelné ceny tepla hlavního výrobce a dodavatele tepla společnosti DEZA, a. s. V roce 2015 byla průměrná cena tepla 651 Kč/GJ. O rok později se snížila na 472 Kč/GJ. V dalších letech je naším cílem nezdražovat a udržet cenu tepla na úrovni roku 2017,“ uvedl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek a pokračoval: „Většina domácností se může i letos těšit na přeplatky za teplo, mnohdy i ve výši několika tisíc korun.“ Společnost CZT svým odběratelům vrátila přeplatky za rok 2017 v celkové částce více jak 15 milionů korun. V roce 2016 to bylo více než 20 milionů korun a o rok dříve 15,2 milionu korun.

„Díky hospodářským sankcím vůči Rusku a Iránu, kdy tito rozhodující dodavatelé ropy a zemního plynu postupně, ale trvale zvyšují ceny, v tuto chvíli nikdo neví, na jaké výši se ceny primárních energii pro rok 2018 zastaví. Společnost CZT uvažuje o navýšení maximálně jen o inflaci, která se pohybuje na úrovni dvě až tři procenta,“ informoval jednatel společnosti CZT Valašské Meziříčí s. r. o. Josef Gába. „I v dalších letech chceme udržet přijatelnou a konkurenceschopnou cenu a pohybovat se okolo 450 Kč/GJ.“

A co ovlivňuje pozitivní cenu tepla a teplé vody ve Valašském Meziříčí? „Do ceny tepla příznivě promlouvá skutečnost, že společnost CZT je 100procentně vlastněná městem. Přijata byla řada opatření zvyšující efektivitu výroby, zlepšení distribuce tepla, výrazné snížení provozních nákladů společnosti a postupná modernizace soustavy CZT,“ vysvětlil starosta.

CZT dodává teplo a teplou vodu více jak pět tisícům domácností ve Valašském Meziříčí a dalším podnikatelským subjektům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama