Mgr. Martin Červíček, Brig.gen.v.v.

  • ODS
  • Náchod
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2018 11:17:00

Nová smlouva přinese větší komfort pro cestující

Nová smlouva přinese větší komfort pro cestující

Kraj uzavře smlouvu na drážní dopravu mezi Trutnovem a Svobodou nad Úpou dle nových podmínek.

Smlouvu na veřejnou vlakovou dopravu mezi Trutnovem a Svobodou nad Úpou uzavře Královéhradecký kraj se společností GW Train Region, a. s. O nové smlouvě rozhodla rada kraje, ta současná končí letos v prosinci. Smlouva přinese větší komfort pro cestující díky modernizaci vlakové soupravy.

„Nová smlouva bude uzavřena podle evropského nařízení z roku 2007 o veřejných službách v přepravě cestujících. Tato smlouva přinese větší komfort pro cestující, o což nám především jde. Jedná se o první smlouvu v drážní dopravě, která je uzavřena v souladu s těmito novými pravidly. Daného dopravce jsme měli možnost oslovit formou přímého zadání a jednat o ekonomických, technických a smluvních podmínkách. Díky tomu máme přislíbenou modernizaci vozu zhruba za stejné peníze,“ informoval první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Dopravci náleží za poskytování veřejných služeb pro období platnosti jízdního řádu 2018/2019 kompenzace ve finanční výši 9,2 milionu korun. Tato částka odpovídá jednotkové výši kompenzace ve výši 87,56 korun na vlakový kilometr.

Součásti smluvních podmínek je závazek dopravce modernizace stávajícího motorového vozu, kterým se zlepší komfort pro cestující na této trati. Modernizace motorového vozu spočívá zejména ve výměně sedadel, vybavením vnitřním a vnějším elektronickým informačním panelem, zásuvkami, nerezovou toaletou a umyvadlem, otevíratelnými okny, WIFI připojením, úpravou prostorů pro přepravu jízdních kol a kočárků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama