ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2014 13:56:23

Česká republika musí odsoudit řádění nacistů na Ukrajině

Česká republika musí odsoudit řádění nacistů na Ukrajině

V těchto dnech si připomínáme výročí konce Druhé světové války a osvobození naší vlasti od šest let trvající německé okupace.

Znovu si připomínáme, že nacističtí vrahové chtěli uskutečnit svůj plán na poněmčení českého národa, vyvraždění českých vlastenců a vysídlení několika milionů občanů tzv. Protektorátu na jižní Ural.

Česká Suverenita, která vždy hájila a hájí zájmy naší republiky, nemůže nečinně přihlížet narůstajícím projevům neonacismu na území dnešní Ukrajiny.

Představitelé evropských zemí, ani ministři české vlády, neodsuzují skutečnost, že například ve Lvově probíhají akce na počest památky „SS divize Galičina“, kde oslavují Ukrajince, kteří se postavili na stranu hitlerovského Německa, přehlížejí uctívání Bandery a Šuchevyče – lidí, kteří úzce s hitlerovským Německem spolupracovali a na jejichž rukou je krev desetitisíců povražděných Židů, Poláků, Rusů, volyňských Čechů a ukrajinských patriotů. Jednotky oslavovaného vraha Šuchevyče jen v samotném Lvově povraždily 28 000 Židů a aktivně se pak podílely na největším vraždění Židů v Babim Jaru, kde během dvou dnů bylo zavražděno více než 33 000 lidí včetně nemluvňat. Je absurdní, že civilizované státy mlčí k tomu, že současná vláda v Kyjevě tyto vrahy uctívá jako národní hrdiny.

V nelegitimní vládě Ukrajiny jsou představitelé ultranacionalistické a krajně pravicové strany Svoboda, jejíž lídr Tjahnybok nejednou hovořil o segregaci Židů a „moskalů“ – tzn. v jejich řeči představitelů ruské národnosti na Ukrajině. A včerejší události v Oděse, kdy členové ukrajinského ultranacionalistického hnutí Pravý sektor zapálili budovu odborů a upálili zaživa více než 30 příznivců federalizace, připomínají akce nacistů při vyhlazování civilního obyvatelstva okupovaných států Evropy.

Strana Česká Suverenita vyzývá české a evropské politiky k odsouzení těchto činů, kterým ukrajinská vláda přihlíží, a vyzývá českého ministra zahraničních věcí, aby se zasadil o zastavení vojenských akcí ukrajinské vlády proti vlastnímu lidu. Česká Suverenita podporuje právo obyvatel jihovýchodní části Ukrajiny na referendum o federalizaci země.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama