ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2014 14:21:56

Preambule programu České Suverenity pro volby do Evropského parlamentu

Preambule programu České Suverenity pro volby do Evropského parlamentu

Česká Suverenita je politická strana, která usiluje o zachování svrchovanosti naší země, která je základním předpokladem prosperity, svobody a záruka našeho budoucího rozvoje.

Základní pilíř našeho programu schválený II. sjezdem strany tvoří obhajoba oprávněných zájmů občanů.

Sledujeme cíl, aby každý svým přičiněním mohl žít klidný a spokojený život. Sledujeme, aby každý občan si mohl o svém osudu odpovědně rozhodovat především sám. Suverenitu nechápeme jen jako pojem státní svrchovanosti, nejvyšší moc ve státě, ale i jako pojem a zásadu pro nezávislost a suverénnost rozhodování jedince v mezích pravidel tvořenými zejména suverénní zákonodárnou mocí, vycházející z hlubokého demokratického základu, při zachování všech atributů suverénního, demokratického a právního státu.

Přímá demokracie a tzv. obecné referendum, kde by občané mohli přímo ovlivňovat zásadní rozhodnutí, zůstává už od roku 1993 přes své zakotvení v Ústavě České republiky na republikové úrovni nenaplněným slibem. Podporujete co nejširší uplatňování přímé demokracie, zvláště pak lidová hlasování o nejdůležitějších otázkách na všech úrovních veřejné správy.

Význačná opatření EU o začleňování do struktur, např. přijetí Eura, musí být rozhodována lidmi, tedy referendem. V našich cílech je důsledné fungování demokratické samosprávy, jako jednoho ze čtyř pilířů demokracie (parlament, soudy, vláda, samospráva) s aspektem, že žádný orgán by neměl mít tolik moci jak odpovědnosti.

Občané, Česká Suverenita chápe, že Evropa musí být společenství svobodných, rovnoprávných národů, jestli to chápete obdobně, tak nám dejte hlas a my to budeme prosazovat v Evropském parlamentu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama