ČSSD – Česká suverenita sociální demokracie

Hájíme zájmy ČR cssdlidem.cz
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2014 16:27:49

Tisková zpráva – Jana Volfová: KDU-ČSL Chájíme tscheská interes

Tisková zpráva – Jana Volfová: KDU-ČSL Chájíme tscheská interes

Lidovci budou hájit české zájmy spolu se Sudeťáky?

 Dnes se ve sdělovacích prostředcích objevila zpráva o setkání představitelů KDU-ČSL s tzv. „vyhnanými“ Němci. Tato skutečnost je absurdní v situaci, kdy tato partaj vyhlásila své heslo do evropských voleb: „Hájíme české zájmy“. Znamená to snad, že českým zájmem je revize poválečného uspořádání v Evropě? Nebo chtějí lidovci pokračovat v rozkrádání České republiky a po prosazení tzv. církevních restitucí teď chtějí odevzdat další stovky miliard odsunutým sudeťákům? KDU-ČSL trvale odmítá výjimku z Lisabonské smlouvy, kterou byl podmíněn náš podpis pod touto smlouvou. Stejná výjimka chrání Polsko a Spojené království Velké Británie a Severního Irska proti jakýmkoliv majetkovým nárokům států, které rozpoutaly nejstrašnější válečný konflikt v dějinách.

Je pro mne noční můrou, že by se snad v České republice našel někdo, kdo by chtěl s heslem o obraně českých zájmů jednat s potomky odsunutých nacistů. Vždyť představitelé sudetoněmeckého landsmanschaftu na svých webových stránkách zahrnují do obětí Němců za Druhé světové války dokonce i německé a rakouské antifašisty, které oni sami zavraždili v koncentračních táborech. Jedním z nich byl i můj dědeček, který byl hned krátce po 15. březnu 1939 zatčen a zemřel v Mauthausenu a moje babička jen zázrakem přežila šest let věznění v Ravensbrücku. Pokud chtějí lidovci na svých plakátech do evropských voleb mít opravdu nějaké heslo, snad by ho alespoň měli napsat tak, jak si to představuje pan Posselt: Chájíme tscheská interes,“ uvedla předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

David Štěpán

vedoucí tiskového odboru ČESKÉ SUVERENITY

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama