Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2019 16:05:00

Černé duše v Ostravě nemohou být

Černé duše v Ostravě nemohou být

Tisková zpráva Okresního předsednictva ČSSD Ostrava k návrhu odebrat licence 17 místním organizacím ČSSD v Ostravě

 Okresní předsednictvo ČSSD Ostrava (dále jen OP) za přítomnosti předsedů místních organizací (MO) se na svém mimořádném zasedání zabývalo návrhem krajského předsednictva (KP) na zrušení (odebrání licencí) 17 místních organizací ČSSD v Ostravě (z 26), a které se dotkne 293 členů ČSSD z 415 a přijalo tato usnesení:

OP bere na vědomí informace z KP. OP důrazně odmítá nepravdivé informace, které byly použity ke zdůvodnění návrhu na odebrání licencí. Tyto důvody jsou pouze zástupné.

OP a předsedové dotčených MO nesouhlasí s návrhem KP na odebrání licencí 17 MO v Ostravě

OP bere na vědomí informace předsedů MO, že jejich členové nesouhlasí se zrušením MO (odebráním licencí) s nejistotou přijetí v jiných MO.

OP žádá předsedu ČSSD Jana Hamáčka, aby dodržel svůj slib, který veřejně vyslovil na letošním Sjezdu ČSSD, ze nedojde k odebírání licencí MO v Ostravě.

OP žádá Předsednictvo ČSSD, aby nepřijalo usnesení - likvidační návrh - na zrušení licencí MO v Ostravě.

Okresní předsednictvo se také zabývalo nepravdivými informacemi, které přednesl předseda Hanzel na jednání KP a do médií. Černé duše v Ostravě nemohou být, neboť proběhla přeregistrace celé členské základny v Ostravě a tato černé duše nepotvrdila. Není pravda, že členové zůstanou automaticky členy. Musí si požádat o přeregistraci v určených organizacích. Ty však automaticky členy nemusí přijmout a řada členů je už vším tak znechucena, že nebudou chtít ani dále setrvat v jiných organizacích a dojíždět na schůze do vzdálených části Ostravy, ke kterým nemají vztah a kde nebydlí. Není také pravda, že se navrhují zrušit jen MO, kde byl špatný volební výsledek. A to se budou rušit MO v celé republice, kde dopadly poslední volby špatně? Přikládáme také další argumenty, kterými vyvracíme tvrzení krajského předsedy Hanzla.

Argumenty pro a proti odebírání licencí:

MO Poruba – členové např. ministr zahraničí př. Zaorálek Lubomír, bývalý hejtman a bývalý krajský předseda Novák Miroslav. MO je už více než rok neusnášeníschopná. I na referendum o vládě se nedokázali sejít. Před rokem měla tato organizace ještě 124 členů. Teď mají 55 (tady byly ty černé duše?). Neusnášenischopni jsou více než rok, nemají ani zvoleného předsedu, ale návrh na zrušeni organizace zde není. Toto je bohužel nefungující organizace v Ostravě.

MO Moravská Ostrava a Přívoz - předsedkyně Jana Vajdíková, 41 členů. Centrum Ostravy. Členové si mohou požádat o novou registraci v Kunčičkách, kam se bojí člověk vstoupit i ve dne, a kde je jen jeden člen. Přesto MO Kunčičky s jedním členem nejsou navrženy na zrušení. Jedná se o vtip na členy z Moravské Ostravy?

MO Lhotka - malá organizace, ve volbách 24,65 % (jsou trestáni za špatný volební výsledek?) - můžeme být vděční, že vůbec některé malé MO existují a zapojují se do voleb. Tato organizace bude zrušena a členové si mohou požádat o členství v Plesné, kde cesta autem trvá asi 35 minut, MHD tak dvě hodiny...

MO Vítkovice 11, 4 % ve volbách, budou zrušeni.

Hrabová - 8,1 % ve volbách, budou zrušeni.

Petřkovice 7,97 % ve volbách - budou zrušeni a mohou jezdit podobně jako ze Lhotky 40 minut autem nebo 2 hodiny MHD do Plesné ... Pokud by je tam vůbec přijali.

Nová Ves - 10 % ve volbách, budou zrušeni.

Michálkovice - zůstala jedna členka, ve volbách 2,69 %. Nebudou zrušeni.

Proskovice - před ČSSD se dostali ve volbách i Zemanovci a KSČM. Ale nemusí být zrušeni.

MO Hrabůvka, která má nyní 30 členů by měla přijmout 213 členů – jasné účelové rozhodnutí, nikdy tato MO tolik členů nemůže přijmout.

MO Kunčičky, které mají jednoho člena, mají přijmout přes 60 členů.

Členství bude pozastaveno a následně zanikne i lidem, kteří stranu obnovovali a v Ostravě pomáhali budovat. Lidem, kteří jsou v sociální demokracii více než 20 let.

Stanovy se dají využít, použít a zneužít. Okresní předsednictvo svolalo minulý týden volební konferenci ke krajským volbám a k volbě nového okresního a krajského předsednictva. Někdo si spočítal, že přes vyhazování lidí z kandidátek, přeregistrace a nezaplacení členských příspěvků je pořád Ostrava největší okresní organizace v kraji a 293 členů je více než 122, tak je třeba zasáhnout a zlikvidovat ostravské organizace tak, aby 122 bylo více než 293. Tentokrát zlikvidovat definitivně.

MO navržené na odebrání licence:
Moravská Ostrava a Přívoz
Slezská Ostrava
Polanka
Mariánské Hory a Hulváky
Lhotka
Hrabová
Vítkovice
Bělský Les a Dubina
Bartovice a Radvanice
Starý Zábřeh
Hošťálkovice
Petřkovice
Nová Ves
Výškovice II
Stará Bělá
Zábřeh I
Zábřeh II

Zastupitelé města

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama