Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2019 20:29:00

Kateřina Valachová první místopředsedkyní poslaneckého klubu

Kateřina Valachová první místopředsedkyní poslaneckého klubu

Poslanci ČSSD na svém úterním jednání zvolili v tajné volbě Kateřinu Valachovou první místopředsedkyní poslaneckého klubu.

 Středočeská poslankyně tak nahradí Jana Birke, který se na konci loňského roku rozhodl na funkci místopředsedy klubu rezignovat. Dále byl zvolen novým místopředsedou poslaneckého klubu jihočeský poslanec Ondřej Veselý.

Kateřina Valachová je poslankyní první volební období. V období vlády Bohuslava Sobotky působila nejprve jako náměstkyně ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu, zároveň byla místopředsedkyní Legislativní rady vlády. V červnu 2015 byla prezidentem jmenována ministryní školství, mládeže a tělovýchovy. V současnosti působí jako místopředsedkyně sněmovního výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Současně je také členkou mandátového a imunitního výboru a ústavně právního výboru.

Ondřej Veselý je poslancem první volební období. V současnosti působí jako místopředseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti, je také členem výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. V komunálních volbách v roce 2018 obhájil mandát zastupitele města Písek, když vedl místní kandidátku ČSSD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama