Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2019 9:20:00

Když se daří zemi, musí se dařit lidem

Když se daří zemi, musí se dařit lidem

Proto jsme půl roku tlačili vládu doleva. A budeme pokračovat i letos!

 Musí se vyplatit pracovat! Proto jsme vybojovali růst minimální mzdy na 13 350 korun měsíčně. A budeme pokračovat. Minimální mzda se má dostat až na polovinu té průměrné!

Nemocenská placená od prvního dne. Samozřejmost, kterou dotáhneme. I přes odpor pravicového Senátu změnu prosadíme. Od července nebudou muset zaměstnanci volit mezi zdravím a ohrožujícím propadem příjmů.

Důchody stouply průměrně o 900 korun, lidem starším 85 let ještě o tisícovku navíc. Někdo říká, že jde o rozhazování. My vidíme rostoucí ceny potravin, nájmů, energií. A věříme, že stát má povinnost pomoci těm, kteří celý život pracovali.

Lidem rostou výplaty. Policistům minimálně o 2 500 korun, hasičům v průměru o 3 000 korun. Rekordní růst pocítí také pracovníci v kultuře jako knihovníci, kasteláni, pracovníci galerií nebo umělci.

Díky růstu minimální mzdy poskočí všechny výplaty. České mzdy rostou zbytečně pomalu a je na čase s nimi pořádně pohnout!

Nezapomínáme ani na ty, kteří se starají o své nemohoucí příbuzné. Příspěvek na péči ve III. stupni závislosti vzroste o 4 000 korun a ve IV. stupni o potřebných 6 000 korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama