Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2019 14:32:00

Nechceme prosadit pouhou kosmetickou změnu

Nechceme prosadit pouhou kosmetickou změnu

Komentář na facebookovém profilu k novele insolvenčního zákona

 Proč? Štve nás, že osmnácté narozeniny jsou pro tisíce mladých lidí začátkem bezvýchodné situace. Mnozí doplatili na nezodpovědnost rodičů a padli do dluhové pasti. Kvůli nezaplaceným poplatkům za odpad nebo neuhrazeným pokutám končívají až v rukou exekutora.

Nechceme prosadit pouhou kosmetickou změnu! Jdeme udělat pořádný průvan, který mladým lidem skutečně uleví. Dáme jim šanci na zrychlené tříleté oddlužení. Stačí jen, aby alespoň dvě třetiny dluhu pocházely z dětství.

A jakou cestou už novela prošla? Na začátku si vzala změnu za svou naše Kateřina Valachová. Postupně se za návrh postavili poslanci z ANO, Piráti, Lidovci i STAN. Nedávno podvýbor pro pro exekuce, insolvence a oddlužení Sněmovně jednomyslně doporučil, aby novelu schválila už v prvním čtení. Takže máme velkou šanci, že insolvenční zákon bude k mladým lidem brzy o hodně vstřícnější.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama