Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2021 17:53:00

Víme co po COVIDu II.

Víme co po COVIDu II.

My budeme vždy stát na vaší straně! Ať už jste zaměstnaní v soukromé firmě, ve státní správě nebo jste třeba drobný podnikatel či podnikatelka.

  Na náklady obnovy naší země po covidové pandemii musí výrazně přispět i velké firmy, kterým stát pomohl, nebo které na současné krizi dokonce vydělaly. Proč?

Poslední velká ekonomická krize v naší zemi se nesla ve znamení tupých rozpočtových škrtů do investic, ale především plošného seškrtání platů státních zaměstnanců. Možná si to ještě pamatujete: pravicové strany tak dlouho varovaly před politikou ČSSD, až se pak vyřádily na vašich peněženkách.

Nakonec to ze svých kapes zaplatili především zaměstnanci, zatímco velké nadnárodní korporace dál vesele vydělávaly a své zisky „odkláněly“ do zahraničí. Tohle se už nikdy nesmí opakovat!

V naší zemi až příliš dlouho tolerujeme různé absurdní poplatky, předražené zboží a služby, nekvalitní potraviny… Vždyť platy zaměstnanců u nás jsou stále o 30 % nižší než v Rakousku nebo Německu, zatímco ceny v obchodech jsou srovnatelné, často i vyšší. Ale to asi víte sami…

V úzké spolupráci s odbory chceme vyhlásit finální kolo boje proti levné práci. Nebudeme a nechceme dál tolerovat oškubávání českých zaměstnanců jen proto, aby nadnárodní korporace v České republice dosahovaly výrazně větších průměrných zisků než v jiných evropských státech, kde jim to už nedovolí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama