Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2019 17:22:00

Zavedení autobusových zastávek pouze na znamení poškodí seniory i rodiče s kočár

Zavedení autobusových zastávek pouze na znamení poškodí seniory i rodiče s kočár

Pražští sociální demokraté odmítají záměr vedení hlavního města, který počítá se zavedením veškerých autobusových zastávek v režimu na znamení, a to již od července letošního roku.

 Změna podle předsedy pražské ČSSD Petra Pavlíka poškodí převážně pražské seniory i rodiče s kočárky. Plán již jednomyslně schválil magistrátní výbor pro dopravu, na jednání s ním vyslovil souhlas i náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (PRAHA SOBĚ).

Magistrátní výbor pro dopravu v úterý jednomyslně doporučil městské radě schválit zavedení režimu na znamení na všech autobusových zastávkách integrované dopravy, a to již od prvního července letošního roku. Stalo se tak na základě návrhu organizace ROPID a pražského dopravního podniku a rovněž s výslovným souhlasem náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra z hnutí PRAHA SOBĚ.

  „Odmítáme podobné experimenty, na které doplatí především senioři a rodiče s kočárky, ale také cestující s těžkými zavazadly, skupinové výpravy, školní výlety nebo například turisté. Kvůli roční úspoře několika milionů korun hrozí radikální snížení kvality přepravních služeb,“ uvedl předseda pražské sociální demokracie Petr Pavlík.

Sociální demokraté kritizují unáhlenost plánované změny. „Je otázkou, zda během tří měsíců může vedení hlavního města garantovat, že bude plán technicky proveditelný. Po pražských ulicích jezdí vozidla s různými druhy tlačítek, někdy i bez tlačítek. Hrozí navíc, že řidiči nebudou v noci nebo za deštivého počasí schopni zareagovat na cestující na zastávkách,“ uvedl dopravní expert pražské ČSSD Petr Horálek. Podle něj v souvislosti s chystanou změnou reálně hrozí rušení nebo omezování autobusových spojů v metropoli a také ztížení práce řidičů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama