Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2018 16:11:00

Nelze šmahem házet neziskovky do jednoho pytle

Nelze šmahem házet neziskovky do jednoho pytle

Komentář na facebookovém profilu k ohlášené snaze ministryně financí Aleny Schillerové ušetřit několik miliard na podpoře neziskového sektoru

Téma posledních dní jsou peníze pro neziskové organizace ze státního rozpočtu, tedy od daňových poplatníků. Vloni dostaly neziskovky meziročně cca o 3 mld. navíc, celkem 13,6 mld. Kč. Vláda nyní navrhuje v dalších letech ušetřit pravě 3 mld. Kč. Jaký je na to můj názor?

V tomto směru má vláda moji podporu. Nelze šmahem házet neziskovky do jednoho pytle. V oblasti sportu, sociálních věcí nebo třeba drogové prevence hraje řada neziskovek pozitivní roli. Ale odmítám, aby se z peněz daňových poplatníků platily politické, ideologické neziskovky bojující za nové levicové progresivistické ideologie feminismu, genderismu, agresivního environmentalismu atd. Ti si mají svůj světonázor prosazovat za své vlastní peníze!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama