Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2019 8:37:00

Nová doba! Komunisté jsou rozpočtově odpovědnější než Babiš

Nová doba! Komunisté jsou rozpočtově odpovědnější než Babiš

Komentář ekonomického experta ODS Jana Skopečka k jednání KSČM s prezidentem o výši schodku státního rozpočtu

 Nová doba! Komunisté se stali rozpočtově odpovědnější stranou, než je premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. Jak jinak hodnotit Babišovo odmítnutí snížení schodku rozpočtu ze 40 na 30 mld. Kč požadované komunisty. Jinými slovy, pokud bychom měli ministra financí za KSČM, což si z mnoha jiných důvodů nepřeji, naše rozpočtová politika by byla odpovědnější. Je to totální selhání premiéra Babiše a jeho hnutí ANO, kteří měli plná ústa slibů o vyrovnaném rozpočtu a zastavení plýtvání.

Pro ODS je nepřijatelný v době růstu a nízké nezaměstnanosti jak komunistický deficit ve výši 30 mld. Kč, tak ještě horší Babišovsko-Schillerovský deficit ve výši 40 mld. Kč. ODS bude tak jako v minulých letech navrhovat v průběhu projednávání návrhu státního rozpočtu pozměňující návrhy vedoucí k úspoře ve výši předpokládaného schodku 40 mld. Kč. Tak, abychom ukázali, že je možné hospodařit s vyrovnaným rozpočtem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama