Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2019 12:19:00

Regulace otevírací doby je nesmysl, sněmovna ji měla zrušit úplně

Regulace otevírací doby je nesmysl, sněmovna ji měla zrušit úplně

Komentář na facebookovém profilu k regulaci otevírací doby obchodů

 Je škoda, že Poslanecká sněmovna nevyslyšela Senát a nezrušila regulaci otevírací doby, jak Senát navrhl. Regulovat prodejní dobu v obchodech vlastněných soukromým majitelem je zásah do svobody a příklad expanze státu do věcí, do kterých mu nic není. Je absurdní zakazovat majitelům obchodů, kteří podnikají na své vlastní riziko, kdy smí a kdy nesmí otevřít svůj vlastní obchod. Pokud žijeme ve svobodné zemi, kde podnikatelé svobodně provozují svojí činnost, zaměstnanci uzavírají svobodně pracovní smlouvy a spotřebitelé mohou nakupovat, kdy uznají za vhodné, je taková regulace nejen zbytečná, ale i kontraproduktivní.

Zákaz prodeje o vybraných svátcích nedával žádný smysl od začátku. Nikdy nebylo jasné, jak se určila hranice 200 metrů čtverečních, ani to, proč obchody mohly o některých svátcích prodávat a o některých ne. Zrušením zákona by tak navíc ubylo zmatků, protože lidé pořád nevědí, kdy je otevřeno a kdy zase ne. Zákazů se na občany valí poslední dobou tolik, že by zrušení zákona regulujícího otevírací dobu bylo světlou výjimkou v nedobrém trendu omezování svobody. Takto prošla výjimka jen pro velkoobchody. Snad se najde někdy většina pro zrušení celého tohoto zbytečného zákona.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama