Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2020 9:10:00

Zavedení progresivního zdanění odmítáme

Zavedení progresivního zdanění odmítáme

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS

 „Jen pár dní tu žila iluze, že hnutí ANO vyslyší dlouholeté volání ODS po zrušení superhrubé mzdy a zavedení jednoduché, spravedlivé, rovné daně ve výši 15 %. Zřejmě půjde o další prázdné plácnutí z úst premiéra Babiše, ze kterého zase nic pozitivního pro občany ČR nezbyde. Jak dnes uvedla jeho vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová, stále je ve hře zrušení superhrubé mzdy doprovázené ale růstem daňové sazby ze současných 15 % na 19 %. To by z velké části slibovaný nárůst čistých příjmů vymazalo a ze zrušení superhrubé mzdy by zůstal je velmi nízký, spíše symbolický nárůst příjmů,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček a dodává: „Zcela nepřijatelné jsou pro ODS vedle růstu sazby daně i úvahy vicepremiérky Schillerové o zavedení progresivního zdanění, tedy dalších, vyšších sazeb daně z příjmu pro občany pobírající vyšší příjmy. Odmítáme trestat další sazbou daně aktivní lidi, kteří si díky své píli, nasazení, investicím do vzdělání a svého profesního rozvoje dokážou vydělat nadprůměrné příjmy. Byl by tím zcela pošlapán smysl rovné daně, její jednoduchost a přehlednost. Dnešní existující solidární přirážka je relikt z dob předchozí ekonomické krize, který měl dávno skončit. Jen kvůli neodbytné touze současné vlády nevzdat se ani koruny, kterou může lidem vzít a přerozdělit, tu máme původně časově omezenou solidární přirážku dodnes.“

„V Poslanecké sněmovně leží návrh ODS na zrušení superhrubé mzdy, který doposud premiér Babiš odmítal. Platí naše nabídka, že superhrubá mzda díky tomu může být zrušena velmi rychle. Vyzýváme premiéra Babiše a ministryni Schillerovou, ať se ke svému slibu postaví čelem a nepředvádí marketingové kejkle, kdy premiér Babiš slibuje jeden den významné snížení daní, zatímco ministryně Schillerová druhý den připravuje v legislativě zcela něco jiného. Breptání a tlachání o zrušení superhrubé mzdy jsme slyšeli za poslední roky dost, je na čase to ve Sněmovně konečně odhlasovat,“ uzavírá Jan Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama