JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2011 17:50:09

Ignorujme Bátoru, Hájka a zřejmě i Klause …

Ignorujme Bátoru, Hájka a zřejmě i Klause …

Ladislava Bátoru jsem poznal před cca 23 lety coby člen Československé strany socialistické. Od prvního okamžiku jsem měl vůči němu jakýsi odpor: Cokoliv řekl či činil, jevilo se mi jako prvoplánově exhibicionistické.

Když potom si jej  svého času Honza Škoda vybral coby svého budoucího ústředního tajemníka a Bátora si přišel prohlídnout mou kancelář se slovy : „Budeš se, Jiří,  stěhovat“, přispěl k tomu, že jsem kandidoval na předsedu ČSS a  volby vyhrál. Stěhoval se Bátora.

Když v poslední době otevřu jakýkoliv týdeník, deník či informační portál, dříve či později tam naleznu nějaký krok tohoto muže a dříve či později dramatická prohlášení mnoha politiků či novinářů, dokonce celého Senátu. V akci pochodu homosexuálů a lesbiček pak trio Bátora – Hájek – Klaus a následně odpůrčí emotivní reakce ostatních politiků a novinářů, či zásahy cizích velvyslanců ukázali, že virtuální – mediální ohnivé komentáře „obyčejné lidi“ vůbec nezajímají. Ti lidé prošli, a nebýt dramatických vnějších komentářů, tak jak prošli, tak i odešli… Svým pochodem si ani nezlepšili své postavení a jen nevím, zda si jej v očích většinové společnosti  náhodou nezhoršili (nikoliv ovšem dramaticky). U nás se akce tohoto typu prostě příliš nenosí. Ale to je jejich věc a jejich rozhodnutí a výnosy i náklady si jistě uměli vykalkulovat.     

 Ladislav Bátora zaujímá názory, které v zásadě není třeba zkoumat. Jsou trvale mimoproudové, extrémně menšinové a v zásadě primitivní. Česká společnost je jiná než většina evropských národů. To co jinde získává 10 % volební podpory,  nemá za normálních okolností u nás šance. Snad jedinou výjimkou byli svého času republikáni Miroslava Sládka. Ovšem podporu hlouposti jejich průzračného prvoplánového radikalismu si vysvětluji tehdejší  novostí  budování demokracie. Jakmile se systém zajel, sládkovci odpadli. Za normálních okolností Vandasovci, Bobošíkovci a ovšem i Bátorovci – Hájkovci (do budoucna – po skončení současného presidentství -  zřejmě i Klausovci) nemají šanci na zaujetí reálného místa na mapě našeho politického života, pokud…

….pokud jim nebude věnována politiky (ba dokonce ústavními činiteli) , komentátory, analytiky  taková pozornost. Každý útok na Bátoru a spol. je jedině posiluje. Jejich názory jsou tak hloupoučky extrémní a tak málo odpovídají objektivním potřebám reality a pocitům veřejnosti, že je v našich podmínkách (neříkám, že někde jinde) může posilovat jedině to, když se proto nim bojuje.

Bátora či Hájek (ale bohužel stále více  i Klaus)  svými názory sami o sobě představují napůl trochu odpudivé a napůl  komické, ale   volebně v České republice jinak zcela nezabírající názory. Potřebují, aby se na ně reagovalo. To je pro ně ona životodárná vláha.

A jen nevím, proč je tolik posilujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama