JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2011 10:36:00

Kdo stojí za českým Watergatem?

Kdo stojí za českým Watergatem?

Kdyby se cosi podobného jako u nás stalo v USA, byly by tajné služby uvedeny do nejvyššího stupně pohotovosti a agenti FBI by slídili všude, kde je možné.

Ale nemusíme chodit daleko, i v mnohem střízlivější Evropě by zřejmě bezpečnostní orgány pracovaly na plné obrátky. A právem : detailní a systematické  sledování osob, s nimiž je hlava státu v častém kontaktu, sledování  novinářů či dokonce předsedy  Ústavního soudu, o nichž je známo, že se hrubě nelíbili předsedovi tehdejší nejsilnější opoziční politické strany, sledování nejrůznějších lobbistů a podnikatelů,  jsou příkladem selhání státu a ohrožení svobod a možná i zdraví a majetku osob.  

Kam se hrabou aktivity ABL, ale  i jinak nechvalně proslulá Kubiceho zpráva. ABL špehovala regionální politiky, ale v podstatě v rámci předmětu své činnosti. A že si nechala jednorázově vylustrovat majitele dvou vozidel? Zákonné to není, ale o to se očka pokoušejí všude na světě. Kubiceho zpráva je už dnes notoricky známá svou nekvalitou a zřejmě i účelovostí. Přesto, alespoň co do základu se opírala o reálné možné kriminální jednání.

 Tak tomu však není v případě varnsdorfského policisty Hudce. Systémově - a jistě na objednávku jednotlivce či celé organizované skupiny - zařadil do sledování celou škálu zcela nevinných lidí, jejichž jediným znakem bylo, že byli významní a proto i zajímaví z hlediska předpokládaných zadavatelů či zadavatele.

 K čemu mělo sloužit toto sledování: k vydírání či snad ještě k něčemu horšímu ?

 Troufám si tvrdit, že šlo o útok  dotýkající se bezpečnosti a fungování státu,  neboť složky státu, které mají chránit občany jsou naopak využívány k tomu, aby je potlačovali.

 sem zcela šokován, že snad onen policista se kdesi potuluje po svobodě. Proto,aby si nechal platit za to, že bude mlčet a nebo dokonce aby mohl být zlikvidován? Jak to, že není ve vazbě? Při takto enormním zneužití trestně procesních prostředků proti nevinným, ale vlivným osobám by každý státní zástupce ani na vteřinu neměl pochybovat  o kvalifikaci trestného činu zneužití pravomoci úřední osobou podle  § 329 odst. 2 písm. c) tr zákoníka, neboť zjevně způsobil vážnou poruchu v činnosti policie i soudu se sazbou 2-10 let.

A tento trest by mu měl také reálně hrozit, pokud…Pokud by naopak nevyužil dobrodiní spojené s úlohou spolupracujícího obviněného a neodhalil ty, kteří si jej zaplatili. To jsou ti hlavní viníci a jejich demaskování (a zřejmě i odsouzení) by pro veřejnost byli vzpruhou, že snad vše v této zemi není ještě tak špatné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama