JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2010 7:59:00

Tato vláda si koleduje o výprask

Tato vláda si koleduje o výprask

Dnes jsem se poprvé v životě zúčastnil stávky. U sociálního demokrata věc poněkud nezvyklá. Zkrátka stávkový typ nejsem. Ale jsem naopak typ, kterého zajímají souvislosti.

Jestliže se dnešního dne oproti předpokladům vlastních pořadatelů shromáždilo na 40 tisíc demostrantů, zahrnující policisty, vojáky, zdravotníky či hasiče, tedy ty kteří chrání naši bezpečnost, zdraví, majetky i životy a tito důrazně apelovali na vládu, aby dostala rozum, nebo budou ve svých protestech pokračovat, pak by vláda měla sama nad sebou začít dělat pomalu kříž. I když je zdánlivě tak silná.

Je navíc absurdní, že je Česká republika z hlediska finanční situace na tom druhá nejlepší z celé Evropské unie a osmá nejlepší na světě a  proto žádné důvody k radikalistickým a tupým škrtům neexistují. Tato vláda si koleduje o výprask a on přijde. Připouštím jen, že nevím přesně kdy. Ale bude to. A bylo by ideální, kdyby  se první náznaky projevili již v podzimních volbách do Senátu i obecních zastupitelstev.

Odmítne-li Nečasova vláda požadavky odborů, právem to dříve či později odnese, zejména, když jsou její názory nesmyslné a v jistém smyslu i bigotně a bez příčiny neodůvodněné. Česká republika samozřejmě má svůj dluh, ale ten dluh bude při škrtací politice  jen narůstat. Každé 1 procento ekonomického růstu přináší cca 30 mld rozpočtových příjmů. Podsekování růstu přirozeně přinese stagnaci.

Chytrému napověz, hloupého trkni. Nečas a jeho vláda potřebují trkat. Svým šetřením vedou zemi k útlumu a k ekonomické depresi.      
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama