JUDr. Jiří Vyvadil

No, budeme trpět, ale udělali jsme si to sami.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2015 16:10:03

Tsipras je velký hráč a těžko může volby v září prohrát…

Tsipras je velký hráč a těžko může  volby v září prohrát…

Alexis Tsipras nemá v Řecku, ale ani v Evropě konkurenci. Ví, kdy má takricky ustoupit a i taktickou prohru proměnit v úspěch. Je oním mužem, který Evropu změní.

Svět je o hrách. Po celý tento rok Alexis Tsipras, řecký premiér hraje takovou zajímavou hru. Fandím mu, protože na evropské politické scéně ta standartní politická uskupení nikam dál Evropu nevedou. Ať už jde o evropské lidovce (naše KDU-ČSL, TOP 09), socialisty (naše ČSSD) či v Evropě nejslabší liberálové (u nás nejsilnější ANO) stále jaksi pořád melou a dělají to samé a vlastně se už několik, možná desítek let neví, kdo je kdo.

Alexis Tsipras, je dnes jediným evropským politikem, který je zcela odlišný od ostatních včetně výrazné Marine Le Pen, a chce Evropu zásadně změnit. Zničil v zemi jak pravicovou Novou demokracii , tak i  levicový PASOK. Proto je např. v Německu  hluboce nenáviděn jak v CDU/CSU,  tak stranou SPD.

Všemi našimi politiky (Sobotka, Babiš, Zeman)  a ekonomy, neoliberálními i naopak ultralevicovými  je znesvěcen a tvrdě odmítnut.

Ani jeden se za něj nepostavil…

Už proto mu dávám obrovskou šanci.

Musí všem těm starým strukturám natrhnout p…..

A způsob jeho jednání prostě nemá konkurenci. Jeden den odsouhlasí s pomocí opozice poslední balíček změn a ihned odstupuje, aby byly nové volby. A jasně říká, že lidé musí znovu rozhodnout o tom, kam má země jít, přičemž jeho cílem je v konečné fázi odpuštění výrazné části dluhu.

Neznám jiného premiéra ve světě, kdo by takto diktoval podmínky budoucnosti.

Nemá v Řecku alternativu. Jsou to leklé ryby.

Nikdo rozumný by neměl pochybovat, že toho dosáhne.

Jestli něco podepsal, tak to byl taktický úkrok stranou. On ví, že Mezinárodní měnový fond prostě trvá na odpuštění části dluhu a že bude v té či v oné formě odpuštěn.

A zároveň ví, že v konečné fázi porazí Německo, minimálně psychologicky, protože to, co dneska Angela tvrdí, že totiž dluhy nelze odpustit a Schäuble se v to dušoval, není pravda.

A jeho postup je legitimní, protože už nyní  Německo dle expertů na dluhu Řecka vydělalo více, než kolik stojí jeho náklady.

Samozřejmě, asi ne ekonomicky, ale psychologicky to eurozónu dál znejistí.

To ale není problém České republiky: euro nechceme, zřejmě nikdy do eurozóny nevstoupíme a pokud už v eurozóně někdo je, je to jeho problém, ne náš.

Když na počátku tohoto roku Siryza vyhrála v Řecku volby, bylo jasné, že jde o zcela nový vítr, který Evropskou unii změní.

Je jen rozumné, že nastalo tříbení sil a že část Siryzy odpadne…

Tsipras má za sebou jak Putina, tak Obamu…

K Rusku a Putinovi ho to táhne citově, což je u Řeků zcela normální, ale navíc úlohu Ruska velmi zřejmě oceňuje. Obama se naopak klepe hrůzou, že by došlo k odejití tak geograficky a geopoliticky  důležitého  člena  NATO.

Je téměř jisté, že MMF bude i nadále trvat na odpuštění části dluhů.

A je téměř jisté, že i po nových volbách Tsipras se stane premiérem.

A to nová Evropa potřebuje…

Nemá v Řecku konkurenci.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama