Ing. Josef Bernard

  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2019 20:37:00

Zástupci francouzského regionu nás sami oslovili a mají zájem o náš kraj

Zástupci francouzského regionu nás sami oslovili a mají zájem o náš kraj

Plzeňský kraj naváže spolupráci s francouzským regionem Auvergne – Rhone – Alpes

Vůbec poprvé navštívil Plzeňský kraj viceprezident francouzského regionu Auvergne – Rhone – Alpes pan Philip Meunier. Francouzská strana sama oslovila představitele kraje se žádostí o spolupráci a během dvoudenní návštěvy se podařilo zkontaktovat představitele regionu s firmami z Plzeňského kraje, z čehož by do budoucna mohla vzniknou zajímavá spolupráce v několika oblastech.

Návštěvu zahájil viceprezident Philip Meunier na krajském úřadě, kde se setkal s hejtmanem Josefem Bernardem, náměstkyní Marcelou Krejsovou, náměstky Ivo Grünerem a Pavlem Čížkem a radní Radkou Trylčovou. „Po sloučení našich regionů jsme zrevidovali dosavadní spolupráce a rozhodli se navázat další partnerství, kde bychom intenzivněji spolupracovali a vyměňovali si zkušenosti," vysvětlil viceprezident regionu Auvergne – Rhone – Alpes, kde žije téměř osm milionů obyvatel. Jedná se o jeden z nejprůmyslovějších regionů ve Francii, proto i největší zájem o spolupráci je v průmyslové oblasti. Viceprezident se proto také setkal se zástupci Hospodářské komor a řediteli společnosti TS Plzeň (těžké strojírenství). Dále osobně navštívil společnost Škoda Transportation, kde si se zástupci firmy vyměnili kontakty a nastínili možnosti, kde by bylo možné v budoucnu spolupracovat.

„Jsme otevřeni spolupráci, potěšilo nás, že nás zástupci regionu sami oslovili a mají zájem o náš kraj. Nyní si vzájemně vyjasníme priority a oblasti, ve kterých bychom měli zájem spolupracovat, a pak nebrání nic tomu, abychom činili konkrétní kroky, ať už jsou to například výměnné stáže našich studentů zemědělských škol ve Francii nebo prezentace našeho kraje ve Francii a podobně," uvedl hejtman Josef Bernard.

První den návštěvy navštívil viceprezident také Francouzskou alianci, kde mu ředitel Rémy Fournier a viceprezident aliance Ondřej Ženíšek představili její fungování a hlavní náplň činnosti. Společně se domluvili možnosti výměnných pobytů studentů právě v regionu Auvergne – Rhone – Alpes. Dále si viceprezident, kterého po celou dobu návštěvy doprovázela vedoucí oddělení pro evropskou spolupráci a mobilitu paní Celine Paris, prohlédl Techmania Science Center a den zakončil společnou pracovní večeří s hejtmanem Josefem Bernardem, náměstkyní hejtmana Ivanou Bartošovou a zástupci francouzských firem, které působí v Plzeňském kraji. Zde si obě strany potvrdily zájem spolupracovat, ať už v oblasti průmyslové, tak v oblasti školství a cestovního ruchu. Konkrétní kroky spolupráce budou dojednány během následujícího období.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama