Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2020 14:58:05

TISKOVÁ ZPRÁVA KLUBU ZASTUPITELŮ ANO 2011

TISKOVÁ ZPRÁVA KLUBU ZASTUPITELŮ ANO 2011

Zastupitelský klub hnutí ANO: Podporujeme boj Martina Hermana proti výhrůžkám od lidí z kolínské radnice

Praha (7. ledna 2020)

Zastupitelský klub hnutí ANO ve Středočeském kraji se jednoznačně postavil za svého předsedu Martina Hermana, který podal trestní oznámení související s výhrůžkami od konkrétních osob za jeho kritiku kolínské radnice, zejména bývalého starosty a předsedy Hnutí STAN Víta Rakušana.

„Je naprosto nepřijatelné, aby někomu bylo vyhrožováno za to, že jako zastupitel zvolený občany Kolína provádí svou opoziční práci. Navíc je velmi znepokojující, pokud řádně zvolenému zastupiteli vyhrožují zaměstnanci města Kolína, městských firem, případně dokonce příslušníci Policie ČR. Proto jsme jednoznačně podpořili krok Martina Hermana, který se rozhodl podat v této věci trestní oznámení pro podezření z trestného činu vydírání,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví a bezpečnosti Robert Bezděk.  

Zastupitel města Kolína a středočeský krajský radní Martin Herman k tomu řekl, že chtěl hlavně toto jednání zastavit. „Já se zastrašit nenechám, ale atmosféra na zastupitelstvu v Kolíně je taková, že řada mých opozičních kolegů, nebo občanů Kolína se už bojí vystoupit. Koaliční zastupitelé nás okřikují, posmívají se. Jeden ze zastupitelů vládnoucího hnutí Víta Rakušana Změna pro Kolín vlastní místní deník, kde může dotyčného mediálně ničit, což jsem sám zažil. Bývalý vedoucí odboru regionálního rozvoje a územního plánování mi bezprostředně po na zastupitelstvu vyhrožuje fyzickým útokem, dokonce na sociálních sítích mi pod svým jménem vyhrožuje příslušník Policie ČR. Abych ukázal, že je to jednání v demokracii nepřijatelné, rozhodl jsem se podat trestní oznámení,“ popsal Martin Herman.

Starosta Kolína na adresu opozičního zastupitele veřejně pronesl, že je mu z něj špatně, další členové koalice se přidali s vyjádřením „Já vás tady nechci, já nechci, abyste byl zastupitel!“, což zdvihlo vlnu velmi ostrých reakcí na sociálních sítích. Uveřejněna byla například výhrůžka zmiňovaného příslušníka Policie ČR, který na facebook napsal: „Hermanečku, ty tlamo vypasená, aby ses nedivil, až ti někdo dá loket s rozeběhem… seš nevídaný koledník, vážně si koleduješ, až ti někdo dá lívanec za krk. Jsme slušné město, nechceme tu nepokoje, které vyvoláváš…“. Naprosto šokující pak bylo chování dnes již bývalého vedoucího odboru regionálního rozvoje a územního plánování pana Martina Tichého, který v současné době pracuje jako jednatel společnosti AVE Kolín, kde má město Kolín majetkovou účast. Ten po jednání zastupitelstva sprostě vyhrožoval Martinu Hermanovi, že jestli ho nenechá na pokoji, vyřídí si to s ním jinak, a to prý nechce!

Další výhrůžky byly obsaženy ve vzkazu bratra kolínského novináře, který působí v největším internetovém deníku v ČR: „Co si, ty smrade, tady dovoluješ psát takový hámotiny? Nějaký následky? Tak na ty si dej pozor sám!“

„Vyzýváme proto pana Víta Rakušana jako předsedu Hnutí STAN a Změna pro Kolín, starostu města Kolín pana Michaela Kašpara a další členy koaliční rady, aby se panu Martinu Hermanovi za vyvolávání nálad vedoucích k výhrůžkám omluvili a aby se zasadili o to, aby jejich zastupitelé a zaměstnanci města, či městských firem, vystupovali v souladu se základními standardy slušného chování,“ řekl dále Robert Bezděk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama