Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2019 16:57:00

TISKOVÁ ZPRÁVA KLUBU ZASTUPITELŮ ANO 2011

TISKOVÁ ZPRÁVA KLUBU ZASTUPITELŮ ANO 2011

Kontrolní výbor Zastupitelstva Středočeského kraje chce řešit střet zájmů zastupitelů STAN Michalíka a Macháčka

Kontrolní výbor středočeského krajského zastupitelstva dnes schválil k projednání podněty zastupitelů, které se týkaly možného střetu zájmů zastupitelů Ing. Věslava Michalika a Martina Macháčka (oba zastupitelé za STAN).

V případě Ing. Věslava Michalíka se podnět týkal střetu zájmů, kdy jako radní Středočeského kraje s odpovědností za regionální rozvoj prosadil pronájem nemovitosti v Dolních Břežanech spolku Středočeské inovační centrum. Zřizovatelem spolku je Středočeský kraj a spadá do působnosti radního pro regionální rozvoj. V té době byl ovšem Věslav Michalík také členem představenstva Středočeského inovačního centra. Přitom zamlčel své úzké vazby na společnost Dark Sky s.r.o., které šly peníze za pronájem nemovitosti a kde byla/je jednatelkou švagrová pana Michalíka. Stejně tak zapomněl uvést svůj podíl ve společnosti Valour investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s., jež je vlastníkem Dark Sky.

Před nedávnem sice své vazby na obě společnosti potvrdil, to ale nic nemění na tom, že miliony korun za pronájem byly z krajského rozpočtu zaplaceny firmám, které ovládal. „Jde tedy o možný střet zájmů, který pan zastupitel v době uzavírání smluv zamlčel,“ uvedl člen krajského kontrolního výboru za ANO Jindřich Neumann.

Martin Macháček, zastupitel Středočeského kraje a obce Ondřejov a zároveň bývalý starosta Ondřejova, hlasoval jako krajský zastupitel pro prominutí pokuty obci Ondřejov ve výši řádově statisíců korun. „Opět je zde důvodné podezření na střet zájmů, které je třeba prošetřit,“ řekl Jindřich Neumann.

„V obou případech budeme požadovat podrobné prošetření pravděpodobného střetu zájmů a vyvození adekvátních důsledků. U členů hnutí STAN, které si ve svých vyjádřeních s oblibou hraje na čisté, jsou tato zjištění přinejmenším zarážející, ale nejsou ojedinělá! Vzpomeňme na problémy předsedy tohoto hnutí pana Rakušana, kdy jako starosta Kolína zaměstnával svého kamaráda, právníka Tomáše Kasala, a odmítá zveřejnit, jaké služby pan Kasal městu odváděl,“ uvedl předseda Klubu zastupitelů ANO Martin Herman.

Martin Herman, předseda ZK ANO2011, StČ kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama