Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2019 21:09:00

Celé zdravotnictví čeká spoustu reforem

Celé zdravotnictví čeká spoustu reforem

Komentář na facebookovém profilu ke konferenci Zdravotnictví 2020

Celé zdravotnictví se včera sešlo na odborné konferenci Zdravotnictví 2020. Ve svém vystoupení jsem bilancoval, co se nám za poslední rok povedlo odpracovat, a představil jsem další plány. A rozhodně jich není málo.

Pokračujeme v reformě primární péče, reformujeme péči o duševní zdraví, zvýšíme dostupnost léčiv pro pacienty v lékárnách, zrychlíme vstup moderních a drahých léků a léků na vzácná onemocnění do systému, prosadíme nový zákon o odškodnění za újmu způsobenou povinným očkováním, nastartujeme v praxi projekt DRG Restart a zlepšíme dostupnost zdravotní péče a začneme ji taky měřit.

Hodně jsem hovořil i o úhradové vyhlášce na příští rok, která přináší celou řadu pozitivních novinek pro pacienty. Kromě toho již druhým rokem vznikla na základě konsenzu, který hledají poskytovatelé a zdravotní pojišťovny u společného stolu. Vytvořili jsme spravedlivé prostředí, ve kterém jsou důležité všechny segmenty, nejen nemocnice.

Zdůraznil jsem, že budujeme zdravotnictví od spodu tak, jak se má budovat. Bavíme se s poskytovateli a hledáme nejenom zdroje, ale také kritéria a motivace k zajištění lepší dostupnosti zdravotní péče a vyšší kvality služeb pro pacienty. To je totiž to klíčové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama