Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.02.2020 19:37:00

Lužická nemocnice v Rumburku. My udělali, co jsme mohli. Selhal kraj

Lužická nemocnice v Rumburku. My udělali, co jsme mohli. Selhal kraj

Komentář na facebookovém profilu k situaci na Šluknovsku

Lužická nemocnice v Rumburku. Víte, že jsme před půl rokem s panem premiérem podnikli řadu kroků za její záchranu. Se zdravotními pojišťovnami jsme pro ni domluvili nadstandardní úhrady abychom jí pomohli z finančních problémů. To se povedlo. Na základě toho nám Ústecký kraj deklaroval, že nemocnici převezme. Dnes se však z médií dozvídáme, že nemocnice od února přerušila provoz oddělení akutní lůžkové péče v interně a chirurgii a kraj je nečinný.

Považuji toto chování vůči místním občanům za velice nefér. Nechápu, jak to mohou krajští politici dopustit. Vždyť tady jde o 50 tisíc občanů, kteří potřebují mít dostupnou zdravotní péči.

Opakovaně jsem kraji zdůraznil, že je nutné, aby byla Lužická nemocnice zachována, protože je důležitým poskytovatelem zdravotní péče ve Šluknovském výběžku. Bez ní to nepůjde.

Znovu jsem se tedy obrátil na pana hejtmana Bubeníčka a důrazně ho požádal, aby se zasadil o co nejrychlejší stabilizaci nemocnice, dodržel svůj slib, že ji kraj převezme a zajistil její další fungování. Ministerstvo zdravotnictví udělalo pro nemocnici v Rumburku maximum, teď se musí k nemocnici postavit čelem kraj. Tady si můžete přečíst celý můj dopis.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama