Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.12.2018 12:42:52

Čeští poslanci podporují EVFTA

Čeští poslanci podporují EVFTA

Vietnamský velvyslanec v České republice Ho Minh Tuan vyzval hostitelské parlamenty, aby naléhaly na své zákonodárné a evropské orgány, které by brzy ratifikovaly dohodu o volném obchodu mezi EU a Vietnamem (EVFTA), což přinese praktické výhody všem

Při nedávném přijetí delegace Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR diplomat řekl, že podpora poslanců pomůže zvýšit přátelství mezi oběma zeměmi v různých oblastech, včetně ekonomiky, obchodu, investic, práce a odborné přípravy.
Zdůraznil plodný rozvoj vztahů mezi Vietnamem a Českou republikou a oběma zákonodárnými orgány v posledních letech, zejména po návštěvách a setkáních vedoucích představitelů obou zemí v roce 2017.
Návštěva delegace Výboru pro vědu, vzdělávání, kulturu, mládež a sport Poslanecké sněmovny ve Vietnamu v červnu minulého června pomohla otevřít nové možnosti spolupráce obou zemí v oblasti odborného vzdělávání a vzdělávání v cestovním ruchu.
V odpovědi první místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip potvrdil podporu komory pro silnější bilaterální spolupráci a dodal, že čeští zákonodárci vyjádřili svou podporu EVFTA.
Obě strany také diskutovaly o konkrétních opatřeních na podporu bilaterální spolupráce, včetně vysílání vietnamských pracovníků do České republiky a výměny studentů mezi lékařskými školami.
Čeští poslanci se zavázali, že se budou snažit o odstranění míst v bilaterální spolupráci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama