Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2018 15:48:25

EVFTA očekává posílení hospodářských vazeb mezi Vietnamem a Českou republikou

EVFTA očekává posílení hospodářských vazeb mezi Vietnamem a Českou republikou

Potenciál pro hospodářskou spolupráci, zejména příležitosti vytvořené dohodou o volném obchodu EU a Vietnamu (EVFTA), mezi Vietnamem a Českou republikou byl představen českým kancelářím, organizacím a podnikům na semináři v Praze dne 5. prosince 2018

Na veletrhu promluvil vietnamský velvyslanec Ho Minh Tuan, že Vietnam a Česká republika společně navazují dlouhodobé přátelské vztahy, které slouží jako pevný základ pro zintenzivnění bilaterální spolupráce, zejména v oblasti ekonomiky a obchodu.

K významu EVFTA diplomat uvedl, že dohoda vytvoří příznivé podmínky pro podniky z Evropské unie, včetně České republiky pro dlouhodobé podnikání a investice ve Vietnamu a rozšíření exportu strojního zařízení, farmaceutického průmyslu produktů, chemikálií a dopravních prostředků na vietnamský trh. Současně může Vietnam zvýšit vývoz obuvi, oděvů a textilií, zemědělských produktů, mořských produktů, dřevařských výrobků a průmyslových spotřebních zboží do EU.

Vietnamský velvyslanec Theo navrhl, aby místní úřady a podniky provedly kroky k urychlení podepisování a ratifikaci EVFTA tak, aby se usnadnila bilaterální ekonomická spolupráce.

Místopředseda České obchodní komory Bořivoj Minář souhlasil s poznámkami Tuan o možnostech hospodářské spolupráce, a to zejména o příležitostech EVFTA.

Česká republika má sílu ve výrobě strojů, hornictví, potravinářství a pivovarnictví a je ochotna spolupracovat s Vietnamem v těchto oborech. České podniky mohou sdílet zkušenosti a přenášet technologii, aby pomohly vietnamským partnerům vyrábět a vyvážet své výrobky na vlastní pěst.

Přední odborník z Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Jaromír Dudák uvedl, že EVFTA bude mít prospěch jak ze strany České republiky, tak i ze strany Vietnamu, a to zejména při zvyšování obousměrného obchodu a investic této země ve Vietnamu.

Česká republika považuje Vietnam za svého tradičního a potenciálního partnera a most pro export českých výrobků na další trhy Asociace národů jihovýchodní Asie (ASEAN).

V rámci semináře také vietnamské velvyslanectví zorganizovalo fotografickou výstavu s krajinou a obyvateli z Vietnamu, jakož i potenciál a úspěchy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama