PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2012 14:15:10

Doba, kdy "demokratická pravice" volí "demokratickou levici"

Doba, kdy "demokratická pravice" volí "demokratickou levici"

nečisté předvolební praktiky některých představitelů ODS v době senátních voleb na Rokycansku za pomoci novinářů, 10.2012

   Štvavá a dehonestující kampaň, kterou rozpoutali proti kandidátovi KSČM do Senátu PČR Jiřímu Valentovi ve volebním obvodě č. 8 – Rokycany rukou společnou a nerozdílnou někteří významní členové ODS a novináři zejména z MF DNES, slavila zřejmě společně s nízkou volební účastí úspěch.
     Místostarosta místního obvodu Plzeň 1 Vladimír Tichý, krajský šéf ODS Jiří Pospíšil či například regionální předseda ODS v Rokycanech Jan Šašek, společně s dlouhodobě antikomunisticky laděným novinářem Jaroslavem Nedvědem, očividně neunesli volební neúspěch Luďka Sefziga. Ten jako  senátor hájil po dvě volební období barvy ODS, ale nyní v prvním kole senátních voleb na Rokycansku, Plzni – severu v západní části Berounska výrazně prohrál nejen s nominantkou ČSSD Miladou Emmerovou, ale dokonce o 1300 hlasů i se senátním kandidátem KSČM.
     Frustrace zmíněných exponentů pravice se podle všeho promítla i do jejich jednání. V MF DNES se začaly v rozhodujícím období před druhým kolem senátních voleb  rojit jako "mouchy po dešti" příspěvky o Valentově "černé stbácké minulosti", přirozeně vždy společně s nezbytným varováním.
    Bývalý "jediný spravedlivý ministr, trvale bojující v Nečasově vládě proti korupci" Pospíšil, se bleskurychle vytasil s tiskovým prohlášením, že ODS z tohoto důvodu podpoří v Rokycanech Miladu Emmerovou, neboť jde též přece o její souboj s kandidátem nedemokratické strany. K volební urně byl tak nucen s hlasovacím lístkem pro Emmerovou demonstrativně vyrazit i odstupující senátor Luděk Sefzig a jakousi čirou náhodou ho tam zrovna čekali "mladofrontoví" reportéři.
    Mezitím dle obsahu článku, pod kterým byl podepsán opět Jaroslav Nedvěd, tak jak se u tohoto "objektivního" novináře stalo v poslední době skoro před každými volbami"dobrým" zvykem, již obětavě ingeroval "starostlivý" místostarosta Tichý u všech svých rokycanských známých, aby je "zasvěceně" informoval o Valentově  státobezpečnostním příslušnictví a nebezpečí z toho pro ně plynoucím. "Je přece již 23 let po revoluci."
     Domnívám se, že zcela jistě jim Tichý však  zapomněl říkat, že ten stejný Valenta, byl již prvním roce své policejní služby, tj. v roce 1987, vyhozen od SNB z politických důvodů a přijat zpět až po bouřlivé intervenci jeho rodičů u tehdejšího prezidenta republiky Gustáva Husáka. Jak by také ne, když jeho rodina prošla na Klatovsku násilnou kolektivizací, děda byl v padesátých let z KSČ vyloučen a matka navíc v roce 1970 z této politické strany na protest proti intervenci spojeneckých vojsk vystoupila. Když mu bylo po maturitě znemožněno studium vysoké školy, na rozdíl například možná právě od "demokrata" Tichého, rozhodl se Valenta alespoň pokračovat na odborné praporčické škole SNB a poté v práci u kriminální služby. Zvyklosti té doby však jednotlivým absolventům  neumožnovaly zvolit si cíl svého policejního působení a tak nestraník Valenta, který dokonce ani do KSČ vstoupit nesměl, byl několik měsíců před listopadem 1989, ze zcela  neznámého důvodu a bez možnosti cokoliv ovlivnit, umístěn do struktur StB.
    A tento fakt se dnes našim občanským demokratům nesmírně hodí! Modrá loď se jim potápí, mnozí z nich mají na krku závažné trestní delikty či jsou minimálně v podezření, jiní jsou zapojeni doposud třeba "jen" do šedých, polomafiánských kmotrovských struktur parazitujícících na veřejných či obecních zakázkách. A město Plzeň není v tomto ohledu výjimkou, ba právě naopak! Potom není divu, že z pudu sebezáchovy se k dehonestaci nebezpečných a neoblíbených protivníků v politickém spektru využívá každé možné zbraně: omezeneckou paušalizaci, zjednodušování, polopravdy, pomluvy či zkreslující očerňování nevyjímaje.
    Ve svém předvolebním napadání  jsem měl tedy tu "čest"  intenzivně pocítit odvetu spíše za moji usilovnou a cílevědomou práci v zastupitelstvu města Plzně, která měla a má za jeden ze svých hlavních cílů adresné poukazy na podvody, korupci, klientelismus a další nešvary, kterými jsou, podle mého názoru, občanští demokraté nejen v Plzni silně prolezlí. V tomto ohledu již dlouhodobě zveřejňuji materiály k četným lokálním kauzám a zainteresovaným politikům. Snažím se  pomáhat i mnohým občanským aktivistům v jejich boji za spravedlnost.

     Nyní snad již chápete, proč "demokratická pravice", volila v Rokycanech ve II.kole senátních voleb "demokratickou levici". Ona ta Milada Emmerová byla sice  pro čelní ideology ODS též sice nevonící mnohaletou členkou předlistopadové KSČ, ale když ten Valenta jim byl ještě nepohodlnější a pro některé jejich aktivity i nebezpečnější.
     Možná se ale někdy bude i tato "přátelská výpomoc" sociální demokracii při  vyjednáváních o organizaci politické moci v rámci reciprocity ještě hodit. Když odhlédneme na nesourodou plzeňskou radniční koalici ODS a ČSSD či jejich dřívější tzv. "opoziční smlouvu" na celostátní úrovni je to zcela možné a snad i pravděpodobné.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama