PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2018 15:36:16 - Erik Kraft

vláda

Proč jste razantní NE podpoře vládě, kde bude Poche neřekli už dřív? Ano, měli jste k němu výhrady, ale ani já nezaznamenal, že byste tím podmiňovali podporu vládě. Až když se Zeman dostal do úzkých, tak jste mu s Babišem přispěchali na pomoc. Proč? ČSSD podle mě jednala v tomhle směru transparentně, když zveřejnila ministry a podmínky za kterých do vlády půjde a pak o tom nechá členy hlasovat. Proč jste neřekli na začátku, že takovou vládu nepodpoříte? Protože to, že ČSSD nominuje Pocheho říká dlouho. A třeba ministr zdravotnictví nebo dopravy - proti jejich pokračování ve vládě už námitky nemáte? Původně jste totiž tvrdili, že by měli skončit. A jestli toto jednání o vládě krachne, co bude dál? ANO se SPD do vlády jít nechce, takže jaká jiná varianta než předčasné volby se nabízí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2018 9:40:01 - PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA
Dobrý den, europoslanec Poche není pro nás důvěryhodnou osobou již po dlouhou dobu, a jakmile ČSSD zveřejnila konkrétní personální obsazení vlády jejími ministry, ihned jsme se ozvali tak, jako například k eventuální nominaci paní Šlechtové a některých dalších. Jestli si pan Poche osobně nerozumí s prezidentem, je to pouze jejich věc a KSČM to nepřísluší hodnotit, ani řešit, přičemž to na náš vztah k němu nemá prakticky žádný vliv. Zeman není prezidentem KSČM, volební podporu jsme mu vyjádřili jen jako nejlepšímu z nabízených kandidátů. Dále se v tomto ohledu domnívám, že jestliže máme vládu podpořit, ať již jakkoliv, musíme mít šanci nominace ovlivňovat, neboť jistá spoluzopovědnost za její další angažmá bude ležet potom i na nás. ČSSD bude jistě státotvorná a na jménu pana Pocheho trvat nebude, rozhodně to není člověk, který by přinesl ČR jakoukoliv přidanou hodnotu a za nabídku pěti ministerských křesel by mohli být sociální demokraté rozhodně konstruktivnější. KSČM se zachovala podobně, když ve sněmovně stáhla kandidaturu Z.Ondráčka na post předsedy komise pro kontrolu GIBS, přestože v rámci předchozích dohod relevantních politických stran, zastoupených ve sněmovně, měla na tuto pozici nárok.