RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2018 20:57:00

Slibotechny volebních mašinerií neznají meze

Slibotechny volebních mašinerií neznají meze

Komentář na facebookovém profilu k předvolební kampani

 Komunální kampaň je jich plná a stále přicházejí nové nápady na to, co lze slíbit. A buď to funguje, nebo všichni ti poradci, co tímto směrem politiky směrují, jsou podvodníci. V praxi, až na některé úlety, se toho moc nestane, vše to je podle "volební hry", která se hraje proto, že voliči ji dost -"nesankcionují".

Nicméně to, co se odehrává na úrovni vlády, je to trochu horší. A možná pro někoho nečekané. Hnutí ANO se díky "obměně elektorátu" totiž stává programově sociálně demokratickým fenoménem (ve smyslu nikoliv moderního, ale poněkud staršího modelu tohoto směru) a proti tomu se "opravdoví" sociální demokrati logicky brání "útěkem zpět". K více a více extrémním nápadům. Přitom ty "úspěšnější" si jistě ANO osvojí a převezme je.

Dnešní rostoucí ekonomika a prosperující Evropa činí věci dříve nemyslitelné vlastně možné. Pokud naše levicovo-levicová koalice, stojící na extrémní komunistické levici, rozjede spirálu soutěže o to, kdo je "správněji levicový", bude úklid po této vládě buďto velmi bolestivý (pokud k němu dojde při poklesu růstu), nebo jen "velmi náročný".

Zabránit se tomu dá. Čím více lidí bude mít zdravý rozum, nenechá se manipulovat nebezpečnými sliby, tím větší bude šance, že se takovéto epizody nebudou opakovat...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama