Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2022 7:14:35

S vlasteneckou a konzervativní politikou Viktora Orbána souhlasí většina Maďarů!

S vlasteneckou a konzervativní politikou Viktora Orbána souhlasí většina Maďarů!

V neděli dne 3. dubna se konaly v Maďarsku volby, v jejichž rámci rozhodovali oprávnění maďarští voliči o složení nového parlamentu.

Výsledek těchto voleb byl jednoznačný. Maďarský premiér Viktor Orbán v nich s jasnou převahou zvítězil a bude vládnout zemi již páté volební období a čtvrté volební období v řadě.

Hnutí SPD uvítalo vítězství premiéra Viktora Orbána v parlamentních volbách, ve kterých jeho strana FIDESZ získala s podporou Křesťanských demokratů téměř 54 procent. Naše hnutí SPD dlouhodobě prosazuje, že nechce být provincií Evropské unie, ale prioritně chce rozvíjet a bránit suverénní Českou republiku, která úzce spolupracuje se všemi státy na bázi vzájemného respektu a dohod, podporuje spolupráci Visegrádu a zemí střední Evropy. Pro nás je Česká republika na prvním místě a naši občané jsou ti, kteří by měli profitovat z uplatňované vládní politiky. Stejný názor vůči svým občanům zastává též maďarský premiér Viktor Orbán, a to i na úkor silné kritiky EU, a proto má naší podporu.

Strana FIDESZ maďarského premiéra Viktora Orbána s hlavním volebním heslem „MÍR A BEZPEČNOST“ získala v nedělních volbách ústavní většinu 135 mandátů z celkového počtu 199 křesel. Společná kandidátka opozice šesti stran dostala zhruba 35 procent hlasů, což jí zajistilo pouze 56 křesel. Do parlamentu se poprvé dostala také krajně pravicová strana Naše vlast, která získala šest procent hlasů a sedm mandátů. Jedno poslanecké křeslo obsadí i zástupce německé menšiny.

Premiér Orbán se v předvolební kampani prezentoval jako pragmatik, který zajistí, že Maďarsko zůstane mimo válku na Ukrajině a neoctne se bez dodávek energetických surovin. Šestičlennou opoziční alianci naopak obviňoval z toho, že zemi zavleče do konfliktu. Poté, co byl oficiálně prohlášen za vítěze parlamentních voleb, ve svém projevu prohlásil: „Bylo to obrovské vítězství. Dosáhli jsme vítězství tak velkého, že ho lze vidět z Měsíce a určitě je vidět z Bruselu.“ Od začátku války na Ukrajině přešlo hranici do Maďarska přes půl milionu uprchlíků, kterým Orbánova vláda poskytla vstřícný přístup a postarala se o ně. Důsledně ale odmítá dodávat Ukrajině zbraně a povolit jejich transport přes své území.

Hnutí SPD velmi přeje Viktoru Orbánovi toto vítězství. I když se proti němu spojila celá opozice šesti stran, on v tak důležitých parlamentních volbách zvítězil, a ještě si svou pozici upevnil. Maďarští občané tak ocenili, navzdory probruselským přitakávačům, že pro Orbána jsou Maďaři na prvním místě. Stejné stanovisko zastává hnutí SPD, pro které jsou naši slušní a pracující občané na prvním místě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama