Mgr. Šimon Heller

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2014 15:41:48

Řízená eutanazie hospiců aneb Iniciativa Exitus

Řízená eutanazie hospiců aneb Iniciativa Exitus

Když nepomůže stát, pomůžeme my!

Vzhledem k tomu, že neexistuje žádná právní úprava, která by systematicky řešila financování hospiců, jsou tato zařízení často před zavřením. Od pojišťoven dostanou zlomek potřebných peněz a tak jsou závislé na dotacích a milodarech. Bohužel o dotacích rozhoduje pouze vůle úředníka. V případě prachatického Hospice sv. Jana N. Neumanna se jedná spíše o zlovůli. Ministerstvo práce a sociálních věcí loni nepochopitelně snížilo tomuto hospici dotaci na čtvrtinu. Došlo tak k největšímu poklesu ze všech hospiců. Výpadek více než dva miliony. 

Hospic je zdravotně – sociální zařízení, které slouží k péči o nevyléčitelně a těžce nemocné osoby. Hlavním účelem hospiců je maximálně zlepšit kvalitu života v jeho závěrečné fázi a umožnit pacientovi důstojné umírání. Oproti LDN je zde několikanásobně větší počet personálu na počet pacientů. Často vypomáhají například řádové sestry.

Protože se odmítáme smířit se skutečností, že hospic v Prachaticích nebude mít prostředky na provoz, rozhodli jsme se vytvořit „Iniciativu Exitus“. Jedná se o sbírku na tento hospic. Když se stát odmítá důstojně starat o své umírající občany, je třeba, aby tomu učinila zadost občanská společnost.

Jak můžete pomoci? Pomůže i sebemenší finanční obnos, třeba 20 nebo 50 korun, který zašlete na transparentní účet hospice, který je k tomuto účelu zřízen.

215 004 906 / 0600

Hned jak peníze na účet dojdou, můžete tuto skutečnost zkontrolovat na  výpisu z transparentního účtu

V jednotě je síla. Pokud si odepřeme každý jedno pivo, tatranku, hamburger, čokoládu nebo zmrzlinu, ve výsledku oněch dvacet korun může udělat nemalé peníze, které mohou pomoci. Všem děkuji za případnou podporu. Ať už za jakýkoli příspěvek nebo za šíření této informace.

Iniciativa Exitus na FacebookuTransparentní účet Iniciativy Exitus (vlastník účtu je hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích), Hospic sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama