Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2018 11:28:32

Nová pravidla zkomplikují financování islámských teroristů

Nová pravidla zkomplikují financování islámských teroristů

Po dnešním souhlasu Evropského parlamentu EU zavede nová pravidla pro boj s financováním terorismu a finanční kriminalitou.

 Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), člen Výboru EP pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci, dodává: „Nová pravidla adresují nedostatky rychle se vyvíjejících finančních trhů a platebních systémů. Teroristé útočící Paříži před třemi roky využili k přípravě na svůj útok předplacených bankovních karet. Díky dnes přijaté legislativě se však za jejich anonymitou již nebudou moci v budoucnu skrývat.“

Tzv. pátá směrnice o boji proti praní peněz rozšiřuje přístup finančních zpravodajských jednotek k informacím v bankovních rejstřících, zavádí prověrky klientů převádějících virtuální měnu za skutečnou či snižuje finanční limit pro anonymní využívání předplacenýchkaret. Členské státy díky ní budou mít nyní možnost získat a sdílet nezbytné informace o tom, kdo je skutečným vlastníkem společností nebo svěřenských fondů. Evropský parlament dnes svým hlasování stvrdil předběžnou dohodu s Radou na konečné podobě této legislativy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama