Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2018 12:41:32

OLAF vydání zprávy a závěrů vyšetřování europoslancům neodmítl

OLAF vydání zprávy a závěrů vyšetřování europoslancům neodmítl

Praha – Europoslanec Tomáš Zdechovský se dnes ohradil proti informací některých českých médií, že by mu OLAF odmítl vydat zprávu nebo závěry vyšetřování v kauze Čapí hnízdo europoslancům. Tato informace není pravdivá.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

O vydání závěrů vyšetřování Zdechovský oficiálním dopisem zažádal ve středu 3. ledna 2017 jak OLAF, tak eurokomisaře Günthera Oettingera a předsedu Evropské komise Jean-Claude Junckera. Žádné zamítavé stanovisko od nich do současné doby neobdržel a pevně věří, že neobdrží. Zdechovský nežádal v souladu s usnesením Nejvyššího státního zastupitelství celou zprávu OLAF, ale zažádal o pouze o závěr vyšetřování. Ten je možné v souladu s běžnou praxí možné europoslancům poskytnout.

Europoslanec Tomáš Zdechovský také oficiálně požádal, zda může být závěr vyšetřování OLAF projednán Kontrolním výborem Evropského parlamentu. Konečné rozhodnutí, zda a kdy tomu bude by mělo být známo v nejbližších několika dnech.

Jitka Fialová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama