Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 14:02:46

Orlickoústecké firmy se dokáží prosadit na světových trzích i přes překážky

Orlickoústecké firmy se dokáží prosadit na světových trzích i přes překážky

V pátek 15. července navštívil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) firmy Nipass a Composite Components, se kterými měl projednat možnosti jejich dalšího rozvoje.

Byl velmi potěšen, že se tradiční české firmy dokáží samy prosadit na světových trzích, a to i přes překážky v podobě nedostatku zaměstnanců či systematického odmítání udělení povolení pro vývoz zboží některými evropskými zeměmi.

V rámci svých poslaneckých dnů navštěvuje europoslanec Zdechovský (KDU-ČSL) i podniky. Tentokrát zamířil hned do dvou. První byla firma Nipass ve Vysokém Mýtě, která vyrábí výfukové systémy pro nákladní automobily, autobusy, traktory, stavební stroje aj. Od roku 2014 zde také vyrábí multifunkční užitkové vozidlo ZEBRA. „Myslím, že s tímto vozidlem má společnost šanci si najít své stálé místo na trhu a zároveň tím navazuje na tradici automobilového průmyslu v tomto regionu, což velmi oceňuji,“ chválí podnik Zdechovský. Ředitel firmy Tomáš Jiřička si ale postěžoval na nedostatek zaměstnanců: „V našem regionu máme nezaměstnanost pouze 3,2 %. Najít kvalitní pracovníky, je proto velmi obtížné. Celkově se nám ale daří a vyvážíme do celého světa.“

V Chocni mají problémy s vývozem zboží přes Německo

Zdechovský dále navštívil choceňskou společnost Composite Components zabývající se výrobou kompozitních materiálů pro letecký a automobilový průmysl. „Vyrábíme různé díly a komponenty z laminátu a plastů. Celkově se nám daří, ale máme problém s Německem, protože např. vývoz speciálních vojenských materiálů, kam spadají i naše vojenské dalekohledy, systematicky nepovoluje a máme tak uzavřenou exportní cestu přes hamburský přístav,“ postěžoval si ředitel podniku Rusek. „S panem ředitelem se v nejbližších dnech sejdu, abychom problematiku podrobně probrali a dohodli se na dalším postupu, protože pravděpodobně budeme vznášet dotaz na Komisi,“ nastínil Zdechovský další kroky, kterými se bude snažit firmě pomoci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama