Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2018 9:49:59 - Ant.Mal.

Babiš udělá průšvih, ale špatný je ten, kdo na něj upozornil?

Nepřijde vám někdy, že žije ve zvráceném světě? Někdy mi přijde, jak kdyby se Masarykův výrok ,,Nebát se a nekrást“, změnil na ,,Krást se a nebát“ nebo minimálně tak se Babiš chová. A jestli to chápu dobře, tak na to doplatíme zase my, protože dotace byly státem již Agrofertu proplaceny a dotace z EU tak měly zaplatit to, co dal stát (prý je to běžný postup). Mě přijde i s ohledem na možné problémy nesmysl, aby stát předplácel něco, když nemá záruku, že se mu to vrátí. Nebo Babiš bude muset všechny dotace za poslední půl rok vracet? A jde tedy jen o dotace pro Babiše, nebo smůlu budou mít všichni, kdo o ně požádají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2018 0:08:24 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,máte pravdu, některé věci jsou opravdu jen stěží pochopitelné. K Vašim dalším otázkám: Evropské dotace mají být stopnuty pouze Agrofertu a zákaz by  neměl postihnout jiné společnosti: https://zpravy.aktualne.cz/domaci/evropske-dotace-byly-pozastaveny-jen-agrofertu-tvrdi-ministr/r~e70deb44feb511e8b474ac1f6b220ee8/?redirected=1544814065 
Jak ale správně píšete, Česko  nyní zpětně nebude proplacení výdajů pro Agrofert požadovat,  přinejmenším dokud se vše nevyjasní.
Bohužel takový je princip vyplácení evropských dotací, že náklady jsou propláceny až zpětně. Osobně si myslím, že dotace soukromým firmám na investice jsou naprosto nesmyslné.  Evropské dotace by měly sloužit k tomu, aby vyspělejší státy EU pomáhaly těm slabším, aby se jim vyrovnaly. To znamená, že by měly směřovat především na dobudování infrastruktury, dálnic, železnic a celkově na pomoc nevýdělečnému sektoru neregulovanému trhem.
S pozdravem a přáním krásného dne
Tomáš Zdechovský