Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2018 18:54:42 - Anče Kuba tajnej

Dle Vatikánu v Číně zavádějí v praxi encykliku papeže Františka mnohem lépe než v jiných zemích

a vy si stěžujete, že Čína postupuje proti čínským křesťanům velmi tvrdě. Jak řekl papežův poradce biskup Marcel Sánchez Soronda, Čína je momentálně nejlepším vykonavatelem katolické sociální doktríny. Nedávno Vatikán již podruhé vyzval legitimního biskupa, aby odstoupil a předal svůj biskupský stolec biskupovi jmenovanému komunistickou vládou, který byl po svém nedovoleném vysvěcení bez papežského souhlasu v roce 2011 exkomunikován.
http://www.duseahvezdy.cz/2018/02/06/vatikan-ustupuje-cinskym-komunistum/#more-19688
O tom, že katolíci Hongkongu vystoupili na protest proti dohodě mezi Vatikánem a Pekingem ohledně jmenování biskupů a že Vatikán bude de facto prosazovat do čínských katolických úřadů kolaboranty (obdoba čs. Pacem in terris), píše i server Rádio Vaticana.
Dovoluji si paragrázovat vaše slova, že "jsou hodnoty, se kterými se neobchoduje. A mezi ně patří i lidská práva." Jak se dokážete vyrovnat s tím, že Vatikán svojí politikou dává odpíračům azylu mocný argument?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2018 11:16:50 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,slova zmíněného biskupa mě samozřejmě znepokojují a opravdu nechápu, jak někdo může takto vychvalovat nesvobodný režim. Totéž platí i o podobně nekritických postojích vůči Číně u kohokoli jiného. S pozdravemTomáš Zdechovský