Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.10.2018 15:47:41 - hostssss

Střídání času

1 Občané EU se vyjádřili? To si děláte srandu? Máte na mysli tu většinu z 4,5 miliónů evropanů? Jen v ČR je víc lidí.
2 Pošlete mi prosím odkaz na zmíněné studie a doufám Děkuji Podle mých informací je to jinak. Lékař Jan Sitar tvrdí: Jinak má ale letní čas řadu výhod. Prodlužuje dobu, kdy je člověk vystaven působení přirozeného, denního světla, i čas pro aktivitu. To vše prospívá zdraví. Podívejte se třeba na rozdíly ve zdravotním stavu skřivanů a sov. Skřivani, tedy lidé, kteří vstávají brzo ráno a chodí dříve spát, se statisticky dožívají delšího věku než sovy, které chodí spát pozdě v noci, aktivní jsou dlouho do tmy a rána prospí. Také jsou subjektivně šťastnější. To má pozitivní vliv na zdraví a kromě toho Zavedení letního času snižuje počet násilných trestných činů, lidé se totiž vracejí domů častěji za světla. Po společenské stránce se prodlužuje například čas pro práci na zahrádce. atd To co Vy uvádíte jsou mindráky nevýznamného procenta jedinců.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.10.2018 16:55:40 - Tomáš Zdechovský
Ad 1) Vyjádřit se mohl kterýkoli občan EU. Nikdo si nemůže stěžovat, že mu nebyl dán prostor k tomu, aby přednesl své námitky.Ad 2)Odkazy na studie či články jsou např. zde:
https://www.sleep-journal.com/article/S1389-9457(16)30222-2/fulltext 
https://news.nationalgeographic.com/news/2013/11/131101-when-does-daylight-savings-time-end-november-3-science/ 
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc0807104
Jedná se o prokazatelné potíže, které připouští v rozhovoru i Vámi zmíněný doktor Sitar, když mluví o psychických, kardiovaskulárních nebo zažívacích potížích. Vaše slova o "mindrácích nevýznamného procenta jedinců jsou proto naprosto nesmyslná a navíc necitlivá vůči lidem, kteří potíže opravdu mají. S pozdravemTomáš Zdechovský