Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2018 2:16:00

Je na této šílené vládě něco dobrého?

Je na této šílené vládě něco dobrého?

Projev na 17. schůzi Poslanecké sněmovny 11. července 2018 k žádosti vlády premiéra Andreje Babiše o vyslovení důvěry

 Hezký dobrý večer, vážený pane předsedající, vážené paní poslankyně, páni poslanci, dámy a pánové.

Pravým uměním politiky i života je hledat alespoň něco dobrého i v tom nejhorším možném. Je něco dobrého na této vládě, která je legální, ale v mých očích nikoli legitimní? Je něco dobrého na vládě, která bude dále prohlubovat nevzdělanost a kulturní úpadek našeho národa, nejen prostřednictvím Ministerstva školství? Je něco dobrého na vládě, která poslední čtyři roky v podobném složení zplundrovala naše školství? Je na této šílené vládě něco dobrého? Na této vládě obchodních zájmů jednoho člověka, stojící na pilířích o život bojující sociální demokracie a komunistů, kteří se poprvé od roku 1989 dostanou reálně k moci, což je výsměch celému našemu polistopadovému vývoji.

Nebude však ještě vládnout absolutně totalitárním způsobem, protože stále ještě existuje pravicová opozice, existují svobodná média, existují dokonce i rozumní a dobří lidé uvnitř vládních stran.

Dámy a pánové, předchůdce této extremistické levice hřímal před 90 lety, že se jezdí do Moskvy učit, aby nám zakroutil krky. Ano, levice se vždy někde učila. Jednou v Moskvě, jindy v Bruselu, jindy v Pekingu. My se nebudeme učit ani na východě, ani na západě. My se budeme pokorně a spolu s českým lidem připravovat na to, abychom po příštích volbách byli schopni co nejrychleji napravit všechny škody, které tato polokomunistická vláda napáchá, a abychom byli schopni vrátit do naší země opět svornost, podnikavost, důvěru, právo a spravedlnost. A zatím my, členové ODS, vám slibujeme, že budeme této vládě tvrdou opozicí.

Dámy a pánové, naše země vždy překonala všechny rány, které na nás dopadaly. A já i tentokrát věřím, že rozum, pracovitost, spravedlnost a pravda zvítězí.

Přeji vám poklidný večer a chci říct, že této vládě nemohu vyslovit důvěru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama