"Jaklova" hospoda nalévá slovenskému rebelovi Sulíkovi zdarma

14.10.2011 14:01

Majitelé Alchymistické a pivní dílny Magister Kelley se rozhodli podpořit šéfa bývalého šéfa slovenského parlamentu Richarda Sulíka v jeho boji proti bruselským úředníkům a nabízejí mu občerstvení zdarma. Do této hospody chodí pravidelně i prezidentův tajemník Ladislav Jakl.

"Jaklova" hospoda nalévá slovenskému rebelovi Sulíkovi zdarma

„Pan Sulík je nám sympatický zásadovým postojem, srozumitelnou argumentací a hlavně bojem proti bruselským úředníkům, kteří i nám řadou svých norem znepříjemňují život. Získat potřebná povolení na rekonstrukci našeho baru nám trvalo bezmála třináct měsíců a za většinou nesmyslných požadavků stojí právě snaha nikým nevolených úředníků Evropské unie nás ochránit. Chápeme proto, že pan Sulík trvá na dodržení ústavních postupů při hlasování proti záchranným eurobondům. Svůj boj může řídit z našeho baru a nezaplatí ani korunu útraty," prohlásil spolumajitel baru Magister Kelley Jiří Chvojka.

Slovenský parlament v úterý odmítl navýšení dočasného eurovalu EFSF, avšak socialistický Smer Roberta Fica v dalším hlasování podpořil, aby Slovensko garantovalo ze svého rozpočtu několik miliard eur a takzvaný euroval ve čtvrtek prošel. Sulík hlasoval v obou případech proti eurovalu. Nyní se chystá kvůli dvojímu hlasování, které je podle něho protiústavní, podat stížnost k slovenskému ústavnímu soudu.

Čtěte také: Vysolíme stamiliardy Řekům jako Slováci, děsí se ekonom Ševčík

Podle Sulíka nyní vzniká unie dluhová a transferová, kdy chudší státy jako Slovensko jsou žádány, aby sanovaly ty bohatší, jako jsou Itálie či Řecko.

„Část peněz tak jde přímo francouzským a německým bankám, které Řecku napůjčovaly nejvíc a my bychom nyní měli platit za jejich hazard, ačkoli oni z toho měly před tím velmi slušné zisky. Je to zvrácená, perverzní solidarita. V roce 2010 byl průměrný slovenský důchod 378 eur, ale řecký 1365 eur. Čili solidarita spočívá v tom, že slovenský občan bude ze svého platit francouzské a řecké banky a vysoké řecké důchody. To je šílené. A někteří slovenští politici to navíc podporují," řekl Sulík ParlamentnímListům.cz. 

Čtěte také: Šéf slovenského parlamentu: Češi, vaši poslanci vyhodí 250 miliard

Alchymistická a pivní dílna Magister Kelley byla otevřena v místech hospody Folimanka v devadesátých letech minulého století a prošla náročnou rekonstrukcí v loňském a letošním roce. Afterparty po svých padesátinách zde slavil i prezidentův tajemník a pivař Jakl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…