"Normální chlap" na Hradě nebude. Starosta Kvapil raději podpořil Bobošíkovou

16.08.2012 17:45

Zatímco se neustále objevují noví a noví zájemci o prezidentský úřad, jeden z kandidátů z boje naopak odstoupil. Luděk Kvapil, starosta středočeské Kmetiněvsi, se rozhodl svou kandidaturu stáhnout a podpořit Janu Bobošíkovou.

"Normální chlap" na Hradě nebude. Starosta Kvapil raději podpořil Bobošíkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Starosta Kmetiněvsi na Kladensku, který začátkem roku avizoval svůj zájem stát se hlavou státu, nyní z prezidentské volby odstoupil. Svým sympatizantům doporučil zvolit Janu Bobošíkovou, za jejíž stranu Suverenita bude kandidovat do krajského zastupitelstva.

Kvapil byl v únoru jedním z prvních kandidátů, kteří zájem o prezidentskou funkci oznámili. „Lidé jsou znechuceni chováním většiny politiků. Třeba se naštvou a začnou volit kandidáta, jako jsem já - obyčejného normálního chlapa,“ řekl starosta, když představoval svůj záměr.

Důvodem odstoupení je  podle něj fakt, že volba přestává být důstojná a médía začala favorizovat jen některé kandidáty. „Jsem člověk realistický a soudný, je to mé svobodné rozhodnutí,“ vysvětlil. Zároveň podpořil předsedkyni strany, za kterou kandiduje do středočeského zastupitelstva. „Jana Bobošíková je kandidátem důstojným a obratným, kterého bude respektovat i zahraničí,“ uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…