''Štětinův" Gruzínec opět žádá o azyl

22.07.2010 5:57

České úřady znovu projednají, jestli udělí azyl gruzínci čečenské národnosti Timurovi Borčašvilimu. Jeho pobyt v ČR byl zlegalizován až ve středu.

''Štětinův" Gruzínec opět žádá o azyl

Gruzínec Timur Borčašvili se za pomoci senátora Jaromíra Štětiny skrýval na území České republiky až do dneška, kdy byl jeho pobyt zde legalizován. České úřady se však jeho případem budou znovu zabývat.

"Dnes jsme mu vydali průkaz žadatele o azyl," potvrdil ve středu ČTK šéf odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra Tomáš Haišman. Lhůta pro vydání rozhodnutí o žádosti byla prodloužena do 31. prosince, dodal Štětina.

Na azylu závisí jeho život

Borčašvilimu úřady již dvakrát azyl neudělily. Gruzínský občan podle Štětiny žádal poprvé před třemi lety, podruhé loni. Proti zamítavému stanovisku se odvolal k soudu. Krajský soud v Brně rozhodl, že rozhodnutí odboru azylové a migrační politiky o neudělení azylu se ruší a věc se vrací k dalšímu řízení, informoval Štětina.

Zdůraznil, že vrátit Borčašviliho, aktivního účastníka čečenské resistence do vlasti, by znamenalo přímé ohrožení jeho života ze strany ozbrojených formací a tajných služeb. "Úsilí mnoha lidí Borčašviliho zachránit bylo korunováno prvním úspěchem," uvedl senátor.

Více:

Senátor Štětina kvůli skrývání Gruzínce žádá o zbavení imunity

Senátor Štětina v knize ostře kritizuje KSČM. Chtějí bídu

Foto:jaromirstetina.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…