A je to. Bobošíková žene k soudu senátory, kteří žalují Klause

06.03.2013 12:58

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková podala žalobu na neznámé pachatele, kteří ve veřejných projevech označili odcházejícího prezidenta Klause za velezrádce. Vyšetřovatelům Suverenita doporučuje vyslechnout Karla Janečka a senátory, kteří obžalobu z velezrady odhlasovali. Předsedkyně strany zároveň oznámila snahu o sdružení pravicových stran, které by v příštích volbách mohly nahradit současné pseudopravicové parazity".

A je to. Bobošíková žene k soudu senátory, kteří žalují Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

"Trestní oznámení nesměřuje proti hlasování a projevům v Parlamentu ČR, ale proti těm konkrétním vystoupením na veřejnosti, při kterých došlo k označení prezidenta republiky za velezrádce nebo za osobu, která porušila svým konáním zákon. Suverenita má za to, že přímé obvinění prezidenta České republiky ze spáchání velezrad, které bylo završeno Senátem schváleným podáním žaloby, je naprosto nedůvodné a nezákonné. Trestní oznámení se týká i konkrétních osob, které daly svým podáním do Senátu podnět k projednání návrhu na podání žaloby k Ústavnímu soudu," oznamuje strana Jany Bobošíkové v tiskovém prohlášení.

Pseudopravicoví paraziti

Následně vyjmenovává všechny senátory, kteří hlasovali pro podání žaloby počínaje Miroslavem Antlem a konče Eliškou Wagnerovou a Janem Žaloudíkem. Karlu Janečkovi je přitom věnována zvláštní pozornost, neboť není chráněn imunitou a kritické výroky na adresu prezidenta Klause pronášel opakovaně.

Sama Jana Bobošíková závěrem prohlašuje, že se jako předsedkyně strany hlásí k pravicovým hodnotám a sdílí názory prezidenta Klause na to, jak by pravicové hodnoty měly vypadat. Na prvních místech zdůrazňuje svobodu jednotlivce a volný trh. Klausovi poděkovala za jeho třiadvacet let trvající působení v politice a oznámila snahu o vytvoření jednotného bloku pravicových stran.

"Suverenita zahájila jednání s názorově příbuznými politickými subjekty o společném postupu ve volbách v příštím roce. Naším cílem je vyplnit místo v politice, které současní pseudopravicoví paraziti a kariéristé zbaběle opustili. Cílem Suverenity je zabránit populistům všeho druhu pokračovat v zadlužování a destrukci naší země a obnovit elementární společenskou soudržnost a svornost," prohlašuje Bobošíková s tím, že o tutéž společnou cestu usiluje i pro volby do Evropského parlamentu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…