Advokátka Marvanová odmítla, že by byla poradkyní Fischera

30.12.2012 8:04

Prezidentský kandidát Jan Fischer zařadil známou advokátku Hanu Marvanovou na seznam svých poradců. Udělal tak ale bez jejího vědomí. Řekla to v rozhovoru pro server Deníkreferendum.cz.

Advokátka Marvanová odmítla, že by byla poradkyní Fischera
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Fischerovi podle jeho webu má radit řada známých lidí. V poradním sboru má být politolog Petr Just, lékař Martin Jan Stránský, ústavní právník Jan Wintr a zmíněn Marvanová.

Ta ovšem neví nic o tom, že by měla Fischerovi v něčem radit. Pouze se zúčastnila setkání, které uspořádal Fischerův tým. "Oslovil mě Martin Stránský a pozval mě na schůzku řady odborníků, s nimiž by rád diskutoval Jan Fischer. Nešlo o schůzku těch, kteří deklarují podporu Janu Fischerovi ke zvolení prezidentem, ale Jan Fischer chtěl slyšet naše názory na otázky týkající se korupce, změny volebního systému, financování politických stran, ale taky školství," popsala Marvanová serveru DeníkReferendum.cz.

Stal se poradcem každý, kdo se s Fischerem kdy setkal?

Odmítla, že by pro Fischera pracovala nebo byla jeho poradkyní. Otázkou tedy je, kdo je skutečným poradcem Fischera. Skládá se jeho poradní sbor z lidí, se kterými prezidentský kandidát pouze jednal? V tom případě by mohl uvést rozsáhlý seznam více či méně zajímavých jmen. Ti ho přitom vůbec nemusí podporovat.

Marvanová dříve uvedla, že je jí sympatická prezidentská kandidátka Zuzana Roithová.


 

reklama

autor: vfe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…