Antiislámští facebookáři velebí Klause. Nechce mešity

16.09.2010 7:59

Sdružení Nechceme islám v ČR podporuje na Facebooku přes padesát tisíc občanů. To zaslalo děkovný dopis prezidentovi Klausovi, jenž se vyslovil proti výstavbě mešit.

Antiislámští facebookáři velebí Klause. Nechce mešity

Facebooková skupina Islám v České republice nechceme, ke které se hlásí přes 52 tisíc občanů, pochválila prezidenta Václava Klause, že se negativně vyjádřil o výstavbě mešit v Česku, potažmo v EU. Zaslala mu dopis, který má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici.

"Jsme rádi, že ve svých projevech bráníte naše občanské svobody a jsme velice potěšeni, že se svou autoritou stavíte negativně vůči výstavbě mešit v České republice," napsali mu.

Chceme dívky v minisukních a pít víno a pivo

Na profilu Facebooku se skupina například charakterizuje tím, že odmítá nošení burek, a chce vidět v ulicích ženy v minisukních. "Chceme dívky v minisukních a v tílkách na ramínka, ne v burkách, závojích nebo jiných trapných hadrech. Chceme pít pivo, víno a cokoliv se nám bude z alkoholu chtít, a ne se třást strachy, že pití je neislámské," dočte se zájemce o skupině.

"Islám je skutečnou hrozbou pro naši zemi. Hrozbou, která hrozí při svém rozšíření převálcovat život, jaký známe a chceme," zdůrazňují.



Václav Klaus v úterý během návštěvy Nové Říše na Vysočině podle agentury Mediafax prohlásil, že není přívržencem budování muslimských chrámů v Česku a systém otevřených hranic označil za nerozumný krok.

Čeští muslimové výrok odsoudili

Jeho slova již kritizovali zástupci českých muslimů a dali jeho slova do protikladu s projevem Baracka Obamy k výročí teroristických útoků na newyorská dvojčata. Obama prohlásil, že USA nikdy nevedly válku proti islámu, ale proti Al Kaidě.

"Jsme velice znepokojeni a zklamáni z projevu našeho prezidenta. Jeho slova, že "není přívržencem budování muslimských chrámů v Česku" v nás vyvolávaji obavu z podpory islamofobie z nejvyšších míst politické reprezentace," uvedl místopředseda občanského sdružení Libertas Independent Agency (LIA) Ondřej Adamík, která sdružuje české muslimy.

Text dopisu sdružení Nechceme islám v ČR:

Vážený pane prezidente,

dovolujeme si Vám touto cestou srdečně poděkovat za Vaše vyjádření ve věci stavby mešit v České republice a Schengenského prostoru, pronesené dle zprávy z tisku během Vašeho projevu na Vysočině.

Jsme rádi, že ve svých projevech bráníte naše občanské svobody a jsme velice potěšeni, že se svou autoritou stavíte negativně vůči výstavbě mešit v České republice.

Občanská iniciativa "Islám v České republice nechceme" sdružuje řadové občany, kteří si uvědomují hodnotu občanských svobod, rovnoprávnosti žen a sekulární společnosti a jsou rozhodnuti je demokratickou cestou hájit. Iniciativa se distancuje od jakékoliv formy extremismu a nevyhraňuje se proti muslimům jako lidem, ale proti ideologii islámu, která je, jak jsme pevně přesvědčeni, v rozporu s ústavním pořádkem České republiky.

Stavíme se negativně vůči výstavbě mešit v České republice, které jsou z 95% navštěvovány občany Turecka, Pákistánu, Afghánistánu a dalších islámských zemí. Jsme přesvědčeni, že Česká republika není povinna umožňovat cizincům stavbu symbolů islámské moci na svém území a dostávat se tak do sféry vlivu zahraničních mocností. Se znepokojením sledujeme rovněž zprávy z tisku o nenávistných kázáních na adresu ateistů, židů, křesťanů a homosexuálů, stejně jako informace o bití dětí během výuky v evropských mešitách, a kázání sexistického pohledu na ženy, dle kterého ženy nejsou mužům rovny.

Jako občané České republiky vítáme všechny imigranty z kulturně spřízněných zemí, kteří respektují české hodnoty, českou kulturu, a chtějí je přijmout za vlastní. Nejsou pro nás ale přijatelní imigranti ze zemí s odlišnou kulturou, která vyzývá k zabíjení občanů s jinou vírou, bití a diskriminaci žen, vraždy ze cti a tresty smrti za odstoupení od víry nebo dokonce našimi kulturními hodnotami pohrdají.

Podle průzkumů reprezentují naše stanoviska názor 75% české populace. To je také důvodem, proč členská základna naší iniciativy rychle roste. Před dvěma týdny jsme oslavili 50 000 členů a v tento okamžik již máme o dalších 2000 členů více a dále rosteme. Chceme ovlivňovat politické dění svou aktivní účastí na veřejném životě. Že se nám to daří, ukázala naše první kampaň vedená před parlamentními volbami, kdy všichni naši členové apelovali na své rodiny a přátele a upozorňovali je, že leader kandidátky Věcí veřejných v Královéhradeckém kraji Jan Hrdina podporuje islámskou imigraci a hodlá prosazovat zapojení imigrantů do vedení českého státu. Jsme přesvědčeni, že naše kampaň proti tomuto politikovi výrazně přispěla k jeho neúspěchu ve volbách a touto cestou hodláme pokračovat.

Ještě jednou si Vám dovolujeme poděkovat. Vaše slova jsou cenná zejména dnes, kdy se přes odpor občanů plánuje přeměna budovy hotelu na ulici Brněnská v Hradci Králové na islámské centrum a ve Znojmě plánuje saudský investor přeměnu Louckého kláštera na obchodní a islámské centrum.

S úctou a přáním všeho nejlepšího,

občanská iniciativa "Islám v České republice nechceme"

Související:
Nic jsme neporušili, brání se rozhlas stížnosti muslimů
Nevyhlašujeme svatou válku islámu, brání se lidovci
Kusák (Suverenita): Islám je náboženství veskrze agresívní 
Zemanovci jsou sami extremisté, opáčí ředitel islámského centra 
EU zahájila příliv 56 milionů nových muslimů. ČR se nemůže bránit 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…