Arcibiskup Duka sloužil speciální mši pro Vietnamce

26.12.2011 18:39

Arcibiskup pražský Dominik Duka sloužil na pražském Žižkově mši pro občany vietnamské národnosti. Kromě místní komunity se na bohoslužbu sjeli Vietnamci z celé republiky. V Česku žije na 60 tisíc lidí této národnosti, kteří se hlásí ke křesťanství.

Arcibiskup Duka sloužil speciální mši pro Vietnamce
Foto: Martin Kovář
Popisek: Arcibiskup Duka s kadidlem

Na mši, která byla věnována svátosti manželství, arcibiskup kladl důraz na svazek manželství a na rodinnou soudržnost. "Mnoho lidí se obává krize, jak to bude s důchodem, jak to bude se mnou v době nemoci. A přiznejme si, že člověk, který se nemůže opřít o rodinné zázemí, to má mnohem složitější a těžší," řekl mimo jiné Duka.

Vánoční tradice

Vietnamští křesťané se na vánoční mši letos sešli již pošesté. Pro arcibiskupa do však bylo poprvé, co podobnou událost navštívil. A jaké si z netradiční bohoslužby odnesl dojmy? "Je to určitá pestrost, kterou církev získává i v současné České republice," pochvaloval si rektorů, České televize Duka.


reklama

autor: qot

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…